ÇİN polisinin ülkenin özellikle güney kesimlerinde sokaklara 'Sakallı teröristlere dikkat' imalı pankartlar asarak sakal ile, terör arasında doğrudan bağlantı kurması tepkilere yol açtı.
BBC’nin haberine göre, Çin polisi başta Guangzu eyaleti olmak üzere ülkenin güneyindeki bölgelerde teröre karşı halkın dikkatini çekmek üzere kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde kentlerin işlek caddeleriyle kalabalık merkezlere uyarı pankartları asılmaya başlandı. Pankartlarda teröristleri tarif etmek için 'Sakallı' karakterler kullanılması dikkat çekti.
Pankartlardan birinde sakallı iki kişi ellerinde kılıçlarla tasvir edildikten sonra altında "Terörizmin bütün insanlığın düşmanıdır" yazıldığı görülürken, bir diğerinde sakallı bir kişinin ülke dışına kaçabilmek için yanındaki kişiden yardım isteyişi tasvir edilerek altına "Teröristlerin ülkeden kaçmasına yardım etmek suçtur" yazıldı. Pankartlar uluslararası insan hakları kuruluşlarının tepkisine yol açtı.
Çin’de yaşlı Uygurların önemli bir bölümünün sakal bırakma geleneği olduğuna ve pankartların bütün sakallıları 'Terörist' gibi gösterdiğine dikkat çeken kuruluşlar, söz konusu pankartların 'Kaba' ve 'Irkçı' olarak nitelendirildi.

FOTOĞRAFLI