CENEVRE -2 Konferansı için İsviçre'de bulunan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Suriyeli hükümet ve muhalefet temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldiği bildirildi.
Çin'in resmi ajansı Xinhua tarafından yayımlanan habere göre, Dışişleri Bakanı Wang Montrö'de bugün Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Carba'yla ayrı ayrı yaptığı görüşmelerde, her iki tarafı siyasi uzlaşma için ciddiyetle çalışmaya davet etti. Görüşmelerde krizin giderilmesi için tek uygulanabilir yolun siyasi çözüm olduğunu muhataplarına aktaran Wang Yi, çatışan tarafların ilk kez birlikte masaya oturduğuna dikkat çekerek, bunu zorlukla elde edilen başarı olarak niteledi.
Çinli Bakan ayrıca, fikir ayrılıklarına rağmen taraflardan siyasi uzlaşı doğrultusunda adım adım ilerlemelerini istedi. Suriye konusunda tarafsız ve adil tutum izlediklerini öne süren Wang, "Tüm taraflara önyargısız yaklaşıyoruz. Çin, Suriye halkının çıkarlarına uyan ve tüm taraflarca kabul edilebilir planlara saygı gösterecek ve destekleyecektir" dedi.
ESAD'I AYAKTA TUTTU
BM Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinden Çin, Esad yönetimine yaptırım kararlarını Rusya'yla birlikte veto ederek Şam yönetiminin iktidarda kalmasında kilit rol oynayan ülkelerden biri konumunda bulunuyor.
  SK(AÖ/İD)