ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı John Brennan, ABD İstihbarat Senatosu'nda "CIA'nın istihbarat aktiviteleri" konulu oturumda IŞİD'e ilişkin konuştu.
"GÜCÜNÜ KORUMAYA DEVAM EDİYOR"
ABD'nin yaptığı hava saldırıları sonucunda IŞİD'in üst düzey yöneticilerinin hedef alındığını belirten CIA Başkanı, buna rağmen örgütün belli ölçüde gücünü koruduğunu ve direnç gösterdiğini söyledi.

"GERİLLA TAKTİKLERİ KULLANACAKLAR"

Brennan, "DAEŞ, muhtemelen Suriye ve Irak'ta kaybettikleri topraklara karşı artık daha çok gerilla taktikleri kullanacaktır. Bunların içerisinde Irak ve Suriye dışında önemli hedefler olabilir" dedi.
"BATI'YA SALDIRABİLİRLER"
DAEŞ'in bu tür saldırılar için üyelerine eğitim verdiğini söyleyen Brennan, "DAEŞ'in çok sayıda Batı dünyasından gelen savaşçıları var. Batı'da yapılacak saldırılar için bunlar potansiyel güçtür." ifadesini kullandı.
Brennan, DAEŞ teröristlerinin batı dünyasına gitmek için mültecilerin arasına gizlenmiş olabileceğini ve deniz yoluyla kaçak yollardan batıya sızabileceğini söyledi.
Brennan, "Ne yazıkki savaş meydanında ve finansal anlamda AEŞD'e karşı verdiğimiz mücadeledeki ilerlemelere rağmen, örgütün küresel anlamda üyelerine ulaşımı devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"ORLONDO SALDIRGANININ DAEŞ'LE DOĞRUDAN İLİŞKİSİ YOK"

Brennan, bir soru üzerine Orlando'da bir gece kulübünde 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının DAEŞ ile ilişkili olup olmadığını değerlendirdi.

Saldırganın terör grubuyla ilişkisine rastlamadıklarını belirten Brennan, "Saldırganın herhangi bir yabancı terör grubuyla doğrudan bir ilişkisine rastlamadık." diye konuştu.