MÜNİH'te düzenlenen Uluslararası Göçmenler Festivali'nde seçim havası esti. Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, SPD Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Dieter Reiter ve Türk kökenli Belediye Meclisi adayı Cumali Naz'a tam destek verdiğini açıkladı.
Bavyera Eyaleti'nde 16 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere endeksli olarak kentteki tüm etkinliklerde tam bir seçim havası görülüyor. 'Bizim Münih' sloganıyla düzenlenen Uluslararası Göçmenler Festivali kapsamında Anton-Fingerle-Eğitim Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, şöyle dedi:
"Bu bir kültürel etkinlik olduğu için konuşmamın siyaset içerikli olmaması konusunda uyardı. SPD Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Dieter Reiter'in bu kent için ne kadar yararlı bir başkan olacağını söylememin veya Cumali Naz'ın yıllardır Yabancılar Meclisi Başkanı olarak gösterdiği üstün başarılarını Belediye Meclisi'nde de süreceğinden en küçük bir kuşkumun olmadığı ve bu değerli insanlar için mutlaka oy kullanmanız gerektiğini söylemem doğru olmazmış. Ama, ben Reiter ve Naz'ı seçeceğiniz eminim."  
SPD Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Dieter Reiter ve Türk kökenli Belediye Meclisi adayı Cumali Naz'a ve salonu dolduran göçmenler büyük ilgi gösterdi. SPD'nin Yunanistan kökenli adayı Georgios Chantavaridis ve İtalyan kökenli adayı Dr. Daniela di Benedetto'da salonda hemşehrileriyle buluştu. Sahneye çıkan Yunan, Polonyalı, Fransız, İtalyan ve İspanyol müzik ve halk dansları grupları katılımcılar coşturdu. Münih Alevi Toplumu'nun (MAT) sema grubu ve müzik grubu gösterileriyle hayranlık uyandırdı.