CHP Tekirdağ Milletvekilli Candan Yüceer ile Tunceli Milletvekili Kamer Genç Almanya'nın Augsburg kentindeki Alevi Kültür Merkezi'nde Türkiye siyaseti ile ilgili panele katıldı.
Panele katılan Dr. Candan Yüceer, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' vesilesi ile bir araya geldiklerini belirterek, "Burada olmak çok güzel. Kadın ve erkeğin toplumun içinde, siyasette ve eğitimde eşit yaşaması gerekiyor. Dolayısıyla bunu bir insan hakkı olarak değerlendirmek gerekiyor. Maalesef ülkemizde bu hakların çok çok gerisindeyiz" dedi.
Yüceer, Türkiye'nin geleceği ile ilgili soru üzerine ülkenin geleceği her zaman ileri doğru gideceğini ifade ederken, şöyle konuştu:
"Şu an mevcut iktidarın kafasında farklı planlar olabilir, geçmişle hesaplaşmalar olabilir. Bu ayrı bir şey. Yaşanılan 17 Aralık süreci var. Yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olayları var ve bunun içinde bakan, bakan çocukları var ve iş adamları var. Bunların hesabının verilmesi lazım. Bütün inançlarda, 'kul hakkı ile önüme gelme' derler. Ne dinimizde ne de herhangi bir yasada bunları atlayacak hiç bir şey yok. Bunların hesaplarını vermeleri gerekiyor. Sonuna kadar girişimlerimiz devam edecek ve bunu tekrar tekrar dile getireceğiz. Bu sadece CHP'nin, MHP'nin ve AKP'nin olayı değil. Hukuk hepimize lazım ve hepimizin hukuka ihtiyacı olacağı günler gelecektir. Toplumu bir arada tutan en önemli şey adalettir."

İÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)