CHP Milletvekili Atilla Kart, Danimarka'daki Türkler ile  yaptığı toplantıda hükümetin çaldığını hem de hizmet üretmediğini öne sürerek, "Bunların yatacak yeri yok" dedi. Kart, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında bilgi vererek seçmenlerden sandık başına gitmelerini istedi.
İsveç’in başkenti Stockholm’deki temaslarının ardından Kopenhag’a geçen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti için "Çalıyorlar ama hizmet sunuyorlar" gibi bir görüş bulunduğunu savunurken, "Hayır. Hem çalıyorlar hem de hizmet sunmuyorlar. Çalıyorlar ama hizmet sunuyorlar sözü büyük bir yalan" dedi.
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi İsveç ve Danimarka’daki Türk vatandaşlarnı bilgilendiren ve CHP ile MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Atilla Kart, halkın, Cumhurun başkanı olacak bir aday isteğini söyledi. İshoj şehri belediye meclisi üyesi Bilal İnekçi’nin, "CHP neden kendi içinden daha demokratik bir aday göstermedi?" sorusu üzerine Atilla Kart, şöyle dedi:
"Ekmeleddin İhsanoğlu, modern, aynı zamanda dinine bağlı bir insan. Müslüman dünyadaki ihtilafları özellikle mezhep konusunda çalışmalar yapmış, mesafe almış, kadın hakları, kadın erkek eşitliği, yoksulluklarla mücadele konusunda önemli çalışmalar yapmış. O kavramları Danimarka’da, İsveç’te anlatmak kolay. Maharet bunları Ortadoğu’da Müslüman ülkelerde anlatmak. Başbakan yalandan başka bir şey üretmiyor. Filistin konusunda da öyle. Kendisini ifade etmesi konusunda biraz zaman darlığı sorunu yaşıyoruz ama Ekmeleddin beye destek giderek artıyor. İnsanlarımız artık, mezhep ayrımı yapmayan, halkı gruplaştırmayan, toplumsal barışı sağlayacak, anayasal kurumların düzenli çalışmasını sağlayacak bir Cumhurbaşkanı istiyor."
Atilla Kart, Erzurum’daki spor tesislerinin proje ve mevzuata uygun yapılmadığını, yandaş firmalara verildiği ve Başbakan gölet yapın dediği için sorun yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:
"Allah’tan can kaybı olmadı. Ama birileri 100 milyon dolar kazandı. O firmaya daha çok ihalelerin verildiği, 'Helal turizm' adı altında tatil köyleri inşa ettiği, başbakan ve iktidar üyelerinin o tatil köylerinden yararlandıkları görüldü. Erzurum’da, toplum sağlığı için tehlikeli olan olaylar, üçüncü boğaz köprüsü ve havalimanında da yaşanabilir. En büyük korkumuz bu. Amaç, 17 Aralık aktörlerine para aktarmak."
Atilla Kart, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle dışarıda hiç dostu kalmadığını, artık batılı liderlerin, Başbakan Erdoğan ile aynı resimde yer almak istemediklerini söyledi. Atilla Kart, ramazan ve izin ayı olması nedeniyle Danimarka’da kalan az sayıda vatandaşlarımızda yaptığı sohbetlerin ardından vatandaşlarımızın iş yerlerine ziyaretlerle bulundu, sorunlarını dinledi. Atilla Kart, vatandaşlarımızın Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini gördüğünü ancak televizyon kanallarının büyük bölümünün Başbakan Erdoğan’ın etkisi altında olması nedeniyle yanlış bilgilendirildiklerini savundu. Atilla Kart, yurtdışında seçim güvenliğinin Türkiye’den daha iyi sağlandığını gördüğünü belirterek, seçmenlerin mutlaka sandık başına giderek Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeleri çağrısında bulunurken, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse ülke tamamen mahvolur. Siyasi kariyeri uğruna ve 17 Aralık'ta ortaya çıkan suçları örtbas etmek için yargıyı, polisi kendisi için kullanır bundan sizler de zarar görürsünüz" dedi.

FOTOĞRAFLI