RESMİ temaslarda bulunmak üzere Irak'ta bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Usame el-Nuceyfi ile görüştükten sonra Irak Ulusal Meclisi'nde konuştu.
Çiçek mecliste yaptığı konuşmada "Bu bölgede hepimizi rahatsız eden önemli gelişmeler var bunların başında maalesef terör geliyor. Biz Türkiye olarak terörün her türlüsüne sebebi ne olursa olsun, hangi maksatla işlenirse işlensin ve kimin tarafından ortaya konulursa konulsun, biz bunların hepsine karşıyız" dedi. Çiçek şöyle konuştu:
"Irak ile Türkiye'nin arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesi için birçok sebep var çünkü Türkiye ile Irak iki kardeş dost ve komşu ülkedir. Dolayısıyla bu bölgenin de iki kilit ülkesidir. Hepimiz kabul ediyoruz ki birlikte paylaştığımız bu coğrafya maalesef çok üzücü çok sıkıntılı dramatik olaylar yaşıyor, dolayısıyla iki kilit ülkenin bölgedeki gelişmeleri bir araya gelip değerlendirmesinde iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunup dayanışma içerisinde olmasında hem iki ülkenin yararı vardır hem de bu bölgenin menfaatinedir. Bu ilişkilerin gelişmesinde parlamentolara da önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor bu konuda ilişkileri geliştirmek bakımından görüş birliği içerisindeyiz, kaldı ki bu bölgede hepimizi rahatsız eden önemli gelişmeler var bunların başında maalesef terör geliyor. Biz Türkiye olarak terörün her türlüsüne sebebi ne olursa olsun, hangi maksatla işlenirse işlensin ve kimin tarafından ortaya konulursa konulsun biz bunların hepsine karşıyız ve bunu insanlığa karşı bir suç olarak kabul ediyoruz. Suriye'de yaşanan çok üzücü gelişmeler, kaos ortamı her gün pek çok insanın hayatını kaybetmiş olması sadece Suriye halkı bakımından değil bundan en fazla etkilenen ülkelerin başında Türkiye ve Irak da geliyor. Bu konuda da birlikte yapılabilecek birçok şey olabilecektir. Diğer taraftan iki ülke ilişkilerini çok çeşitli alanlarda geliştirmek daha da derinleştirmek için birçok sebep ve birçok imkanımızda var çünkü bizler kardeşiz. Biz Türkiye olarak tüm Iraklılar'ı bağrımıza basıyoruz, kardeş olarak kabul ediyoruz, ilişkilerimizi de bir kardeşlik temeli üzerine sürdürmeye gayret ediyoruz, bu düşüncelerle, bu niyetle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz."
Çiçek, konuşmasının ardından Nuceyfi ile heyetler arası görüşmeye geçti.