Duisburg Batı Trakya Türkleri Derneği'nin dün akşam düzenlediği geceye katılan CDU Federal Meclis Milletvekili seçilen Cemile Yusuf, yoğun ilgi gördü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cemile Yusuf, çifte vatandaşlık düzenlenmesine ilişkin, "Gençler için çifte vatandaşlığın önünün açılması çok önemli bir adım ve bundan dolayı çok seviniyorum. Arkası da gelirse daha çok sevinirim" diye konuştu.
Göçmen seçmenlerin seçime katılımını değerlendiren Yusuf, şöyle dedi:
"Son seçimlerde sandığa giden göçmen seçmeninde sayısal olarak artış oldu, bu sevindirici ama hala düşük seviyede.Daha çok bilgilendirme yapmamız gerekiyor, Mayıs ayında yerel ve Avrupa Parlamentosu seçimleri var, umarız seçme hakkı elinde olan göçmenler oylarını kullanır."
Milletvekili seçilmesini değerlendiren Yusuf, şöyle konuştu:
"Seçilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum, ama sadece kendim için değil.Aynı zamanda bir azınlık ve işçi ailesi çocuğu olduğum içinde cok mutluyum.Umarım başka gençleri de teşfik edebilirim.Çünkü daha fazla gençlerimizin siyasete atılması gerekiyor. Azınlık çocuğu olduğum için, milletvekili seçilmem Batı Trakya açısından çok önemli. Umarım varolan sorunları, gelecekte Almanya ve Avrupa parlementosuna taşıyabilirim.İlk kez benim milletvekkliliğim ile Batı Trakya, Almanya medyasında gündeme çıktı. Bu güzel, umarım bu yolda daha da yürüyebilirim."