Esma ÇAKIR/ROMA, () - BERKİN Elvan’ın ölümünün ardından binlerce kişinin katıldığı cenaze törenini haberleştiren İtalyan Corriere della Sera gazetesine değerlendirmede bulunan gazeteci Cengiz Çandar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaşamını yitiren Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karışımı bir adam olduğunu söyledi. 'İstanbul, 15 yaşındaki gencin cenazesinde öfke' başlığı atılan haberde, binlerce kişinin cenazede, öfke ve değişim isteği tablosu ortaya koyduğu belirtildi. Gezi Parkı protestoları sırasında öldürülen gencin defin merasiminin, Erdoğan karşıtı protestoya dönüştüğünü yazan gazete, masum Berkin’i son yolculuğuna ise öğrencilerin, öğretmenlerin, doktorların, emeklilerin, laik ve İslamcıların hep birlikte uğurladığını yazarak, "Cenaze töreni, aynen 600 ağaç için mücadele edilen Gezi Parkı’ndaki gibi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kibir ve otoriterliği karşıtlığına dönüştü" ifadelerini kullandı.
Berkin Elvan’ın ölümü üzerine çeşitli kentlerde protestoların baş gösterdiği aktarılan yazıda, ortalığa dökülen telefon dinlemelerinin, Erdoğan’ı zor durumda bıraktığı belirtildi.
SARIGÜL, ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’U SÖKÜP ALIRSA
Cenazede, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Mustafa Sarıgül’ün de yer aldığı belirtilen haberde, "Sarıgül, İstanbul’u AKP’den söküp alabilirse, Erdoğan’ın düşüşünün mimarı olabilir" dendi. Türkiye’yle ilgili bir toplantı için Milano’da bulunduğu sırada Cengiz Çandar’ın da yaşananlarla ilgili görüşlerini alan gazete, Çandar’ın şu sözlerine yer verdi:
"Bölgenin model ülkesi Türkiye, daha fazla istikrarsız hal aldı ve almaya da devam edecek. Bir yıl önce bunu kim düşünebilirdi? 17 Aralık’tan sonra yolsuzluklarla ilgili yapılan operasyonlar ve gözaltılardan sonra 4 bakan istifa etti, bundan sonra her şey değişti. Bugün, gelecekte ne olacağını kimse bilemez, ancak Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı hırsları kesinlikle son buldu. Erdoğan, Chavez, Berlusconi ve Putin karışımı bir adam oldu. Şimdi, başbakan olarak kalmak ve hapsi boylamamak için bu seçimi kaybetmeme iddiası içinde."

EÇ(SS)