MOSKOVA Türk Kadınlar Organizasyonu'nun (MTKO) geleneksel hale getirdiği 'Cumhuriyet Balosu' programı ile Cumhuriyetin 90'ıncı yılı Candan Erçetin’in de verdiği konserle coşkuyla kutlandı.
Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği himayesinde Swissotel Krasnye Holmy'deki  Cumhuriyet Balosu’na katılım beklenenden fazla olurken, Candan Erçetin'in sahne performansı beğenildi. 'Dünyada ölümden başkası yalan' şarkısı ile konserine başlayan Erçetin, "Cumhuriyet bayramlarını kutlamak bizim için hep özel olmuştur. 'Bizim' diyorum çünkü; 18 yıldır birlikte müzik yapan bir ekibiz. Birçok kutlamada bulunduk müzik yaptık. Ama bu en özeli sayılabilir. Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılını kutluyor ve 'Nice 90’lara' diyoruz. Sadece yılları atlamakla olmuyor; daha aydınlık, daha ileri bir cumhuriyete doğru gitmek istiyoruz" dedi.
Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Gökhan Turan ise, Türkiye’den uzakta Cumhuriyet'in ilanının bu kadar coşkuyla kutlanmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Bu heyecan olduğu sürece cumhuriyetimiz büyük önder Atatürk’ün dediği gibi 'İlelebet payidar olacaktır" diye konuştu.
MTKO Başkanı Meltem Saral ise bu yılın 18.yılları olduğunu ve Rusya’daki ilk sivil toplum kuruluşu olduklarını vurgularken, "Cumhuriyet Balosu’nun bu yıl 6'ncısını  yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılına da denk geldi. Elimizden geldiğince Cumhuriyet’e yakışır biçimde organizasyonumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Kuruluş amacımız; tamamen buradaki kadınlarımızın sosyal hayatlarına güzel bir şekil vermek ve çocuklarımız için sosyal alanda bir takım şeyler yapmak" dedi.
Moskova’da 1995 yılından bu yana kültürel, sosyal, tanıtım, yardım, eğitim alanlarında faaliyetlerde bulunan MTKO, Rusya’da Türkçe eğitim veren bir okulunun olmayışı nedeni ile çocukların kendi kültür ve dillerini unutmaması için açtıkları Çocuk Kulübü için de çeşitli hediyelerin bulunduğu bir yardım piyangosu düzenledi.