FRANSA'nın Strasbourg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkezi'nde düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma programına yaklaşık 300 kişi katıldı. Etkinlikte Strazburg Başkonsolosu Serdar Cengiz de hazır bulundu.
Anma programı İstiklal Marşı, şehitler için saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Başkonsolos Serdar Cengiz, Türk toplumunun en şerefli sayfalarından birisinin  Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir destan olduğunu anlattı. Cengiz, "Çanakkale ruhunu her zaman yaşatacağız” dedi.  Strasbourg Belediye Başkanlığı'na aday olan Tuncer Sağlamer ise, şöyle dedi:
"Ecdadımız nasıl kaybolmamak için Çanakkale’de bir mücadele verdiyse, biz de burada oy kullanarak var olduğumuzu göstermeliyiz. Burada artık kalıcıyız. Bu topraklarda 50 yıldır yaşıyoruz. Haklarımızı, çocuklarımızın geleceğini güvence altına almanın tek yolu sandıktır. Fransa'da 23- 30 Mart tarihlerinde yapılacak iki turlu yerel seçimde herkes sandığa gitmeli."
Öğrencilerden 9 yaşındaki Dilek Gözitok’un okuduğu 'Çanakkale Zaferi' şiiri salonda bulunanları duygulandırdı. Erzurum’dan gelen halk ozanları Yusuf Yaylacı ve Erol Şahinler de türküleriyle etkinliğe renk kattı.

LG(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)