İNGİLTERE Başbakanı David Cameron'ın telekulak davasında suçlu bulunan eski basın baş danışmanı Andy Coulson, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Bugün Londra Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Coulson, telefon dinleme skandalı nedeniyle kapatılan News of the World gazetesinin editörü iken 2000 ve 2006 yılları arasında yasal olmayan telefon dinlemeleri yapması nedeniyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu 'News Of The World'ün aynı zamanda eski editörü olan ve Başbakan David Cameron'ın eski 'akıl hocası' olarak da bilinen Andy Coulson geçtiğimiz hafta suçlu bulunmuştu.
Bugünkü duruşmada hakim Justice Saunders, Coulson'a News of The World gazetesinin kapatılması ile sonuçlanan telekulak skandalındaki suçta büyük bir pay sahibi olduğu hükmünü verdi. Mahkemede Coulson'un yanısıra gazetenin eski haber editörleri James Weatherup, Neville Thurlbeck ile Greg Miskiw de 4 ile 6 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldı. Gazetenin şefi Rebekah Brooks'un da aralarında bulunduğu beş sanık ise geçtiğimiz hafta görülen davada aklanmıştı. Başbakan Cameron'ın eski basın baş danışmanı Coulson'un yargılanması ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, onu işe aldığı için üzgün olduğunu ve Coulson'un işe alınmasında bütün sorumluluğun kendisinin olduğunu belirterek ''Ben eğer farklı bir karar çıkarsa, net ve dürüst bir şekilde özür dileceğimi söyledim ve bugün de öyle yapıyorum. onu işe aldığım için son derece üzgünüm. yanlış bir karardı" diye konuşmuştu. 168 yıllık gazete 'News Of The World'ün kapanmasıyla sonuçlanan skandal, gazetenin 2000-2006 arasındaki haber araştırmalarında yasadışı telefon dinleme yöntemini kullandığının ortaya çıkmasıyla ortaya çıkmıştı.

FOTOĞRAFLI