ALMANYA'da Oldenburg belediyesi tarafından 2014 yılının 'Kara Lahana Kralı' seçilen Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, 'krallık bölgesi' Oldenburg'a geldi.
'Türkiye buluşması' adı verilen etkinliğin açılışına katılacak Karslıoğlu, ilk olarak bölgenin ilk minareli ibadet yeri DİTİB Hacı Bayram Camii'ni ziyaret etti. Karslıoğlu'nun ziyaretine eşi Gamze Karslıoğlu, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Hacı Veli Bikirli, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç ile Başkan Yardımcısı Mehmet Karabaçak eşlik etti.
MİNARELİ CAMİ TANITILDI
Büyükelçi Karslıoğlu'nu cami kapısı önünde Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner, Cami Başkanı Mehmet Aydın ile cami kadın kolları ile cemaat karşıladı. Hüseyin Avni Karslıoğlu'na ilk olarak ocak ayında açılışı yapılan caminin modern görünümlü metal minaresi tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner'in katkılarıyla yapılan minarenin önünde fotoğraf çektirildi.
"ÇOCUKLARINIZA YATIRIM YAPIN"
Cami lokalinde düzenlenen toplantıya katılan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, eğitimin önemine dikkat çekti. Kendisini dinleyenlere, "Mala mülke değil, çocuklarınızın eğitimine yatırım yapın" diyen Karslıoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye'de neyiniz varsa satın. Siz artık buralısınız. Oradaki maldan size hayır gelmez. Mallarınız çürüyeceğine, paranız bankalarda kaybolacağına getirin çocuklarınıza harcayın. Onların eğitimi için çalışın. Artık burada defnediliyor, burada çocuklarımızı evlendiriyoruz. Sizler buralı oldunuz."
"CAMİ MİNARELİ OLMALI"
Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Gerd Schwandner ise, büyükelçiyi aralarında görmekten mutlu duyduklarını söyledi. Türkleri sevdiğini ve camilere önem verdiğini anlatan Schwandner, şöyle devam etti:
"Bu caminin minaresi yoktu. Diğer dinlere ait ibadethanelerde kuleler ve onların ibadethane olduklarını gösteren simgeler var. Ama camide böyle bir şey yoktu. Bende bu minarenin yapılması için önayak oldum. İyi ki olmuşum, ortaya çok güzel bir eser çıktı. Bu yıl Oldenburg'da Türk yılı. Bir yıl boyunca kentimizde Türkiye'nin tanıtımını yapıp etkinlikler düzenleyeceğiz."
Belediyenin Uyum Sorumlusu Ayça Polat, insanlarımızı bilgilendirmek için seminerler düzenlediklerini ayrıca meslek eğitim de verdiklerini vurgularken, "Semineri burada da düzenliyoruz. Ancak katılım yok. Sizden bu tür seminerlere katılmanızı, kendinizi geliştirmenizi istiyorum" diye konuştu.

MU(AÖ/İD)