TÜRKİYE’nin yeni Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, Kraliçe II'nci Margrethe’nin huzuruna çıkarak itimatnamesini sundu.
Büyükelçi Mehmet Dönmez, bir an önce göreve başlamak istediği için büyük tören düzenlenmedi. Büyükelçi Dönmez’i, rezidansdan Protokol Müdürü Anette Lassen aldı. Büyükelçi Dönmez, Kraliçeye itimatnamesini sunarken, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmak için çaba göstereceğini belirtti.
Dönmez görüşmeyle ilgili olarak, şöyle dedi:
"Kraliçe çok sıcak ve samimi şekilde karşıladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın iyi dilekleri ve selamlarını ilettim. Mart ayında Danimarka’ya gerçekleştireceği ziyarete verdiği öneme değindim. Kraliçe de bu ziyareti büyük bir hevesle beklediklerini, ziyaretin ikili ilişkilerin zirveye çıkmasına yardımcı olacağını söyledi. Türkiye’ye yıllar önce yaptığı ziyaretle ilgili anılarını anımsattı. Ben de kendisine Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra bu defa devlet ziyaretinde ağırlamayı bekleyeceğimizi ve bu davetimizin muhtemelen sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kendisine iletileceğini söyledim. Güzel bir görüşme oldu memnun ayrıldım."
Büyükelçi Mehmet Dönmez, rezidansa döndükten sonra Saray Protokol Müdürü Ahette Lassan, Dışişleri Protokolünden Konsolos Susanne Hansen ve Müsteşarları ile birlikte resmen göreve başlamış olmasını kutladı.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)