Türkiye'nin Mezar-ı Şerif başkonsolosluğu ve Kabil Büyükelçiliği kanalıyla tedavisi sağlıkBakanlığı’nca üstlenilen genç kadının gidiş dönüş yolculuk masraflarını da Türk Hava Yolları(THY) karşıladı.

Henüz 14 yaşındayken evlendirilen Afganistanlı Reza Gül'ün adını dünya geçtiğimiz ay ülkenin kuzeyindeki Faryab eyaletinde kocasının burnunu keserek koparması ardından Taliban'a katılmasıyla duydu. Olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Reza Gül Afganistan'da kadına şiddetin simgesi oldu.

Burnu koparıldıktan sonra Afgan hükümetince koruma altına alınan genç kadına cerrahi müdahale için Afganistan'da yeterli imkanların bulunmaması üzerine devreye giren Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren Kabil Büyükelçiliği ile Reza Gül'ün tedavisinin Türkiye'de yapılması için harekete geçti. Sağlık Bakanlığından kısa sürede gelen onayla talihsiz genç kadının sağlığına yeniden kavuşması ve eski haline dönmesi için umut ışığı doğdu.

Vize işlemleri hızla tamamlanan 20 yaşındaki Gül Türk Hava Yollarının, ailesiyle yolculuk masraflarını karşılaması ardından Türk Hava Yollarının Kabil-İstanbul seferiyle Türkiye'ye uçtu.

THY Kabil Pazarlama müdürü Abdülhamid Salih: ''talihsiz kadının tedavisi için Türkiye'ye götürülmek istenmesi ardından gidiş dönüş ve Türkiye'deki iç hat transferlerini karşılayarak Reza Gül'ün ailesiyle rahat bir şekilde Türkiye'ye ulaştırılması ve tedavisi ardından Afganistan'a getirilmesini üstlendik, bir nebze yaşadığı acıları hafifletebildikse mutlu olacağız ''