İngiltere'de NHS (National Health Service) yani Uluysal sağlık Sistemi isimli devletin sağladığı sağlık sigortası, diş tedavisini karşılamıyor. 13 dişini önce kendi imkanlarıyla tedavi etmeye çalışan sonrada hepsini kelpetenle çeken Boyton'ın hikayesi İngiltere'deki birçok hastayla ortak. Devletin karşılamadığı diş tedavisi için hastalar büyük meblağlar ödeyerek özel hekimlerin kapısını çalmak zorunda kalıyor.


Eski bir asker olan Boynton en son 2003 yılında orduya bağlı bir diş hekimine gittiğini, o günden bu yana da hiç diş hekimine gidemediğini belirtiyor. o günden beri diş sorunu yaşayan Boynton bugüne dek yaklaşık 30 dişçinin kapısını çaldığını ancak hepsinin kendisini tedavi etmeyi reddettiğini belirtiyor. Yaşadığı sıkıntılara dayanamayan Boynton çözümü, birçok diş hastası İngiliz gibi 5 euro'nun altında satılan ve kendi kendinize dolgu yapmanızı sağlayan sağlık kitinde bulmuş. Ancak Boynton ağrımaya devam eden 13 dişini kerpetenle kendi başına çekımek zorunda kalmış


 

NHS NATIONAL HEALTH SERVICE (ULUSAL SAĞLIK HİZMETİ) NEDİR?
NHS 1948 yılında kurulmuştur. Amacı tüm vatandaşların eşit olarak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesidir. NHS'nin verdiği hizmetler aile doktorları(pratisyen hekimler), uzmanlar, hastaneler, diş hekimleri, eczaneler, göz doktorları, toplum sağlık kuruluşları, (bakım ve evde tedavi gibi) ambulans, doğum ve çocuk sağlığıdır. Önceleri NHS ücretsiz olarak hizmet vermekteydi. NHS halkın ödediği vergiler ve ulusal sigorta primlerinden karşılanmaktaydı.


Yaşamın gitgide pahalılaşmasıyla sağlık hizmetleri ve ilaçlar da gitgide pahalılaştı. Bu da NHS'nin hastalardan ek ücret talep etmek zorunda kalmasına yol açtı. Ancak tüm hizmetlere ücret getirilmemiş sadece bazı hizmetler ücrete tabi tutulmuştur. Hastaneler, Ambulans, Doktor muayeneleri yine ücretsizken reçeteler, diş hekimliği, göz doktoru ve gözlük için ücret ödeme koşulu getirilmiştir.