ALMANYA'nın Bremen kentinde 'Uluslararası Balık Fuarı' (Fish International) açıldı. 3 gün açık kalan, 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuara 23 ülkeden 260 firma katıldı.
İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 14'üncü kez organize edilen fuarda Türkiye'den 3 firma yer aldı. Fuarda Türkiye'yi Ege İhracatçılar Birliğine bağlı Su Ürünleri Tanıtım Grubu temsil etti. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Türkiye'den getirilen başta levrek olmak üzere çeşitli su ürünlerinin tanıtımını yaptı. Türk balıkları fuara katılanlardan büyük ilgi gördü. Stantta kurulan fırınlarda pişirilen balıklar misafirlere ikram edildi. 
LEVREĞİMİZ SEVİLİYOR
Su Ürünleri Tanıtım Grubu Şefi Serap Ünal, son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin su ürünleri alanında Avrupa'da en iddialı ülkelerden biri haline geldiğini ifade etti. Avrupa'da tezgahlardaki her 2 balıktan 1'inin Türkiye'den geldiğini belirten Ünal, şöyle dedi:
"Bu fuara üçüncü katılışımız. Amacımız; kendimizi hatırlatmak ve tanıtımımızı yapmak. Türkiye; balık çiftliklerinde modern tesislere sahip bir ülke. Üretim her yıl artıyor ve 210 bin tonu geçmiş durumda. Yıllık ihracatımız rakamımız da büyüyor. 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupalılar özellikle levreği seviyor ve tercih ediyorlar."