ALMANYA'nın Bremen kentinde, Türkler'e ait kundaklanan araçlara yenisi daha eklendi. Türkler'in yoğun olduğu Gröpelingen semtinde Sedat Mirzaoğlu’na ait Toyota marka araç gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Yanan aracın patlaması ise semtte korku yarattı.
Giresunlu, Sedat Mirzaoğlu, arracının kömür tutuşturucuyla yakıldığını anlatırken, kimseyle husumeti olmadığını saldırıya anlam veremediğini söyledi. Mirzaoğlu, şöyle dedi:
"Saat 23.00 sıralarında işten geldim. Mutfak camı park alanına bakıyor. Parktan sesler gelmeye, alevler çıkmaya başladığını görünce aşağı baktım. Aracımın yandığını gördüm. Hemen aşağı inip aracı binanın yanından boş alana çekmek istedim. Ancak, araç çalışmadı. İyi ki de çalışmamış çünkü benim araçtan çıkmamla otomobil patladı. Allah'ın yanında verilmiş sadakam varmış. Polis bana aracın kundaklandığını söyledi. Araç arka tekerlekten yakılmış. Tek sevindiğim şey kimseye zarar gelmemiş olması."
Bremen'de şubat ayında da Samsunlu İsmail Altuncuoğlu'na ait son model bir araç kundaklanmış ve kullanılmaz hale gelmişti.
 

FOTOĞRAFLI