ALMANYA'nın Bremen kentinde turizm fuarı düzenlendi. Bremen Havalimanı yönetimi tarafından belli aralıklarla havaalanı içinde organize edilen fuara Bremen'de faaliyet gösteren turizm ve seyahat firmaları katıldı.
Daha önce Türk firmalarının boy göstermediği Bremen Havalanı Turizm Fuarı'na son yıllarda Türk şirketleri de katılmaya başladı. Bremen Havalimanı'nda bürosu bulunan Türk Hava Yolları (THY) ile Bremen'de faaliyet gösteren bazı Türk turizm şirketleri fuarda hem kendi tanıtımlarını, hem de Türkiye'nin tanıtımını yaptılar. Fuarda yer alan Yıldırım Seyahat adına açıklama yapan Ali İhsan Yıldırım, "Biz Almanya genelinde her yıl 8 fuara katılıyoruz. Bremen'deki fuara ise ikinci katılışımız. Burada hem Türkiye'nin hem de firmamızın reklamını yapıyoruz. İlgiden memnunuz" dedi.
TÜRKİYE İLGİ GÖRDÜ
TUI Reise Center sahibi Recai Aytaş ise "Ben 14 yıldır bu işle uğraşıyorum. Bu fuara katılmaktan memnunum. Bu yıl hava şartları elverişsiz olduğu için ziyaretçi sayısı az. Bremen'de iki tane TUI adına çalışan seyahat acentesi var. Bunlardan biri bize ait" diye konuştu.
Bir gün açık kalan fuarda firmalar özellikle yaz kampanyalarını tanıttılar. Fuara katılan ziyaretçiler ise, Türkiye'deki tatil seçeneklerine yoğun ilgi gösterdi. MU(SS)