ALMANYA'nın Bremen kentinde faaliyet gösteren Türk eğitim kurumlarında Schülerförderung e.V hamsi festivali düzenledi. Bu yıl 3. kez organize edilen festivale ilgi büyük oldu.
Merve Düğün Salonu'nda düzenlenen festival için Trabzon'dan 300 kilo hamsi getirildi. Getirilen hamsiler önce temizlendi, sonra hem ızgarada, hem de yağda pişirilerek festivale katılanlara ikram edildi.
Türk ve Alman aileler arasında birlik ve beraberliği geliştirmek, hamsi kültürünü Avrupa'ya yaymam amacıyla organize edilen festivalde Türk mutfağından çeşit çeşit yemekler ile tatlılarda masadaki yerlerini aldı. Şenlik havasında geçen festivalde süs eşyaları ile hediyeliklerde satıldı. Festivale katılanlar taze taze getirilen hamsileri yeme fırsatı buldu.
GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Eğitim Kurumu Bremen Müdürü Mesut Kıymaz, 1996 yılından beri öğrencilere okul ve ev derslerinde yardımcı olarak onları geleceğe hazırladıklarını söyledi. Hamsi Festivali'nin geleneksel olduğuna değinen Kıymaz, "1996 yılınından beri hizmet veriyoruz. Öğrencilere okul ve ders ödevlerinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca YÖS adı altında Almanyada okuyan Türk çocuklarını Türkiye'deki üniversitelere hazırlıyoruz. Bunda da yüzde 95 başarılı oluyoruz. Kurum olarak aile eğitim seminerleri, kültürek ve sosyal etkinliklerde düzenliyoruz. Bu etkinliklerden birisi de Hamsi Festivalı" dedi.

MU(SS)