NORVEÇ’te 77 kişinin katili, 'Asrın canisi' Breivik’in, 22 Mart'ta ölen annesinin sözleri kitap haline getirildi.
Marit Christensen tarafından kaleme alınan kitapta, Brievik’in annesi Wenche Behring Breivik’in, "Oğlumun yaptığı katliam nedeniyle halkın karşısına çıkıp özür dileyecektim. Yaptığı katliamın bana zararı çok oldu. çok ağladım" dediği öne sürüldü. Breivik’in avukatlarından Tord Jordet, kitapta yer alan birçok bilginin asılsız olduğunu, yazarı hakkında dava açabileceklerini söyledi. Tord Jordet, kitabın yazarı Marit Christensen Wenche Behring Breivik ile ne kadar görüştüğünü bilmediğini ancak çok görüştüklerini zannetmediğini söyledi. Christensen, "Bu nedenle kitapta yanlış ve hayal ürünü bilgilerin yer alacağını bekliyordum. Yazanların çoğu doğru değil" dedi.
Kitabın yazarı Marit Christensen ise, Breivik’in annesi Wenche Behring Breivik ile defalarca konuştuğunu ve bir ara kitabın yazılmasından vazgeçmeye çalıştığını belirterek, Brevik’in ABD’de olan kız kardeşinin de aileyle ilgili bir kitap yazılmasını istemediği ve yazılması durumunda dava açacağı tehdidinde bulunduğunu söyledi. Marit Christensen kitabında Breivik’in annesinin, "Oğlumun yaptığı katliam beni psikolojik olarak çok yıprattı. Çok ağladım. Norveç halkının önüne çıkarak özür dilemek istedim" dediğini öne sürdü.
Kitapta Breivik’in çocukluk yıllarının nasıl geçtiği, annesinden nasıl ayrıldığı ve yalnız yaşamaya başladığı, terör saldırısını nasıl planladığına dair bilgilerin de yer aldığı belirtildi. Marit Christensen, Breivik’in annesinin kitapla ilgili olarak 200 bin kron ön edeme aldığı sonra kitabın basılmasından vazgeçerek parayı iade ettiğini belirterek, Wenche Behring Breivik, bir ara kitabın yazılmasından vazgeçtiğini söyledi ve parayı iade etti. Ancak, sonra tekrar telefon ederek basılmasını istedi, "Kendisi ile neredeyse her gün konuştum. Kitabı 7 ayda tamamladım" dedi. Kitap Norveç’te Breivik tartışmalarını yeniden başlattı.

ÜT(AÖ/İD)