ALMANYA'da 4 yıl önce kurulan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG), 25 Mayıs'ta yapılacak yerel seçimler, uyum meclisler seçimi ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine girmeye hazırlanıyor.
Essen'deki Bakar Kebab House'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltılı toplantı gerçekleştiren BIG, seçimler için start verdi. Toplantıda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Teşkilatlanma Başkanı Mümin Uluç kısa bir selamlama konuşması yaptı.
BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, partiyi Almanya'da bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
"25 Mayıs'ta yapılacak yerel seçimler ve uyum meclisi seçimleri göçmenler için oldukça önemli. Biz de parti olarak aynı hassasiyetle seçime hazırlanıyoruz. Almanya genelinde 20 kentte çalışmalarımızı hızlandırdık. Avrupa Parlamentosu seçimlerine vatandaşların imza desteğiyle aday gösterebileceğiz. Türkiye'den gelen göçmen kökenliler yerel seçimlere ve uyum meclisi seçimlerine mutlaka katılmalı. Gelin birlikte çalışalım. Yaşadığınız kentlerde BIG'in adayı olun."
Toplantıya katılan sivil toplum kuruluş temsilcileri, BIG'e destek verdiklerini ifade ettiler. BIG önümüzdeki günlerde Düsseldorf, Dortmund, Duisburg ve Köln'de tanıtım toplantıları düzenleyecek.