FRANSA'da 23 ve 30 Mart tarihlerinde yapılacak iki turlu yerel seçim öncesi belediyeler, Türk siyasetçileri kazanmak için çalışmaları arttırdı.
Fransa'nın, İsviçre'nin Basel kentin sınırındaki 113 bin nüfuslu Mulhouse Belediye Başkanı Halk Hareketi için Birlik Partisi'nden (UMP) Dr.Jean Rottner, ilk seçim kampanyasını Perşembe akşamı Mulhouse kentinde yaptı. UMP teşkilat üyeleri ve diğer partilerden 200'den fazla seçmenin katıldığı kampanyada 4 yıldan bu yana başkanlık görevinde bulunan Dr. Jean Rottner, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Mulhouse'un daha güvenli, daha dinamik bir kent olması için projelerini tanıttı. Başkan Dr. Rottner seçim kampanyası için hazırladığı broşüründe mecliste yer alacak 55 encümeni, seçmene tanıttı.
Aday encümenler arasında mesleği fırıncı olan Mulhouse'da yaşayan Giresunlu 31 yaşındaki Beytullah Beyaz, ilk defa katıldığı seçim kampanyasında heyecanlı göründü. Beyaz, şöyle dedi:
"2008 yılından beri UMP'ye üyeyim. Kentte 3 bin vatandaşımız yaşıyor. Fransa siyasetinde ben de söz almak istiyorum. Bizim de söyleyeceklerimiz var. Belediye başkanımız Dr. Rottner, farklı kültür ve dine bağlı olan genç ve yaşlı adaylarını tanıtırken, 'Herkes bizim için ayrı bir zenginliktir' dedi. Bu sözü beni ve kentte yaşayan herkesi sevindirdi. Mulhouse kentini size takdim ettiğim 55 encümen adayıyla birlikte yeniden modern bir kent yapmak için; 'Mulhouse ileri' diyoruz. Türk ve diğer göçmenler Fransa veya yaşadıkları ülke siyasetinde söz sahibi olmalı. Haklarımızı aramak istiyorsak bunun anahtarı siyaset ve sandık. Herkes özellikle Türkler 23 ve 30 Mart tarihinde sandığa gitsin. Demokratik hakkımızı kullanalım. Kaderimizi şansa veya başkalarına teslim etmeyelim, gücümüzü sandıkta gösterelim." 
Aağabeyleri Fatih, Olgun, kardeşleri; Faruk ve Furkan da Beyaz'a destek verdi.