Esma ÇAKIR/ROMA, () - BİR dönem İtalya eski başbakanlarından Silvio Berlusconi’nin sevgilisi olduğu iddiası ortaya atılan Federica Gagliardi, havalimanında 24 kilo kokainle yakalandı. İkinci kez Berlusconi’ye yakın bir kadının kokainle yakalandığı ülkede, "Berlusconi’nin uçakları da uyuşturucu ticareti için mi kullanılıyordu?" şüphesini gündeme getirdi.
Sık sık beyaz giysileriyle görüntülendiği için 'Beyaz Dam' lakabı takılan Federica Gagliardi, yüklü miktarda kokainle yakalandı. Napoli Narkotik Polisi, Venezuela'nın başkenti Caracas’tan, Roma Fiumicino Havalimanı’a gelen uçaktan inen ve bir süredir takibe aldığı Gagliardi’nin valizi ve sırt çantasında 24 kilo kokain buldu. Eski bir manken olan 31 yaşındaki Gagliardi, çapkınlıklarıyla ünlü Silvio Berlusconi ile birlikte Toronto’da 2010 yılında yapılan G8 Zirvesi’ne gitmişti. Başbakanlık uçağında seyahat eden Gagliardi’nin, Berlusconi’nin sevgilisi olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Zira Gagliardi, zirveden sonraki bir hafta boyunca resmi yemeklerde ve Brezilya ile Panama seyahatleri sırasında Berlusconi’nin yanında görüntülenmişti. Napoli mafyası olarak bilinen Camorra için kuryelik yaptığı öne sürülen Gagliardi ilk açıklamasında, "Kandırıldım" dedi. BERLUSCONI UÇAĞINDA UYUŞTURUCU MU TAŞIYORDU?
Berlusconi’nin meşhur ‘bunga bunga’ partilerine katılan kadınlardan biri olan Brezilyalı manken ve eskort Marysthell Garcia Polanco da, 12 kilo kokainle yakalanmış, 2011 yılında 8 yıl hapse mahkum edilmişti. Berlusconi ’nin adı dolaylı olarak bu davada anılmıştı. İddia ise şöyleydi: Marysthell Garcia Polanco ile nişanlısı Carlos Ramirez de la Rosa’nın bulunduğu otomobilde 12 kilo kokain ele geçirildi. Aracın, Berlusconi ’nin Lombardiya bölge meclis üyeliğine seçilmesini sağladığı eski dişçisi Nicole Minetti adına kayıtlı olmasının ortaya çıkmasının ardından haberdar edilen Berlusconi de, ‘Nicole’ye söyleyin derhal aracının çalındığı ihbarı yapsın’ diyerek, olayı örtbas ettirmeye çalıştı.” Öte yandan, Camorra mafyası hakkında kitapları bulunan ünlü Gazeteci-Yazar Roberto Saviano, bu olay üzerine Twitter’daki hesabından ilginç bir şüpheyi gündeme getirdi. "Federica Gagliardi’nin valizinde 24 kilo kokain. Uyuşturucu kaçakçıları sıklıkla diplomatik uçakları kullanıyor” diyen Saviano, “Berlusconi’nin uçakları da bunun için mi kullanılıyordu?" sorusunu sordu.

EÇ(SS)