ALMANYA'nın başkenti Berlin'de, Emniyet Müdürü Klaus Kandt, Berlin Mevlana Camii'nin kundaklandığını açıkladı.
İçişleri Senatörü Frank Henkel ile birlikte Mevlana Camii'ni ziyaret eden Berlin Emniyet Müdürü Klaus Kandt, yapılan incelemelerden sonra artık kundaklama ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Senatör Frank Henkel ve Emniyet Müdürü Klaus Kandt 11 Ağustos tarihinde yatsı namazı sonrası yanan ve büyük hasar gören Berlin Mevlana Camii'ne gelerek incelemelerde bulundu. Yanan camiyi gezen ikili daha sonra birlikte basın açıklaması yaptı.
Berlin Emniyet Müdürlüğü'nün olayın aydınlatılması için elindeki tüm imkanları kullanıldığına vurgu yapan Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Frank Henkel, "Buraya dayanışma göstermek için geldim. Toplum böyle bir olayı kabullenmez. Şehrimizde bir ibadethane yakılıyorsa sadece üzülmemeliyiz, hep birlikte tavır almalıyız" dedi.
"KUNDAKLAMADAN YOLA ÇIKIYORUZ"
Berlin Emniyet Müdürü Klaus Kandt da yaptığı açıklamada, şu ana kadar yapılan incelemeler sonucu yangının teknik bir arızadan, atılan bir sigara izmariti gibi hatadan ya da ihmalden dolayı olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Kandt, bundan sonra yangının kundaklama sonucu çıkmış olmasından yola çıkacaklarını ve çalışmaları bu yönde sürdüreceklerini ekledi.
Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın ise İçişleri Senatörü'nün ve Berlin Emniyet Müdürü'nün yaptığı ziyaretin anlamlı olduğunu söyledi. Mevlana Camisi'nin ve cemaatinin Berlin toplumunun bir parçası olduğunu belirten Altın, "Bu zor günde toplumdan ve siyasetten dayanışma bekliyoruz. O nedenle sayın Henkel ve Kandt'a gösterdikleri dayanışmadan ve ilgiden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.