ALMANYA eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, baskılar nedeniyle görevinden istifa etmesinin hata olduğunu söyledi.
Berlin'de kendisini istifaya götüren süreci kaleme aldığı 'En alttakiler, en üsttekiler' adlı kitabının tanıtımında konuşan Wulff, istifa ettiği için pişman olduğunu dile getirdi. Basın ve yargının kendisine karşı tutumunu eleştiren Christian Wulff, açıkça güçler ayrılığı ilkesine ters davranıldığını öne sürdü. Basın ve yargının tutumunun Almanya demokrasisi açısından iyi olmadığına vurgu yapan Wulff, "Bana yapılanlar Almanya'da bir daha tekrarlanmamalı" diye konuştu.
SAVCILIK İDDİALARI DOĞRU KABUL ETTİ
Wulff, Hannover Savcılığı'nın medyada yer alan iddiaları doğru kabul ederek dava süreci başlattığını, yaşamının altüst edildiğini söyledi. Kendisinin hukuk açısından doğru davrandığını belirten Wulff, ancak iş adamlarının villasında yaptığı tatiller ve Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann'a telefon açmasının hata olduğunu söyledi.
"GURURUM İÇİN YAZDIM"
Yazdığı kitapla kendisi kimseye kanıtlamak istemediğini de dile getiren Cumhurbaşkanı Wulff, "Amacım kaybolan itibarımı kurtarmak. İstifa etmeseydim, bugün bile o makama layık olurdum" diyen Wulff, kitabı yayınlamakla yaşananları kendi penceresinden aktardığını ifade ederken, "Bundan böyle daha özgür birisi olacağım" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı koltuğunda 598 gün oturan Christian Wulff, 51 yaşında seçilerek Almanya'nın en genç Cumhurbaşkanı olmuştu. Wulff, 17 Şubat 2012'de hakkındaki iddialar nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı.
 

AY(AÖ/İD)