KOSOVA’da ikinci otoyol konumunda olacak Makedonya yönündeki Priştine- Elez Han otoyolunu, ABD-Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka şirketi inşa edecek.
Priştine -Elez Han otoyolunun inşatı ile görevli Bakanlar Komitesi’nin toplantısında adı geçen şirket tarafından söz konusu otoyolun inşa edileceği açıklandı. Otoyol ihalesine katılan şirketlerin teknik-finans tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda, Bechtel-Enka şlrketinin 600 milyon Euro, İtalyan-Türk ortaklıklığı olan 'CMC-Doğuş' şirketinin de 756 milyon euro teklif verdiğini bildiren Bakanlar Komitesi, ihaleyi, Bechtel-Enka şirketinin aldığını belirtti. 'Otoyol 6' olarak bilinen Priştine- Elez Han otoyol yapımının, sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 42 ay içinde bitmesi planlanıyor. Otoyol Priştine’yi Makedonya’nın başkenti Üsküp ile bağlayacak.
Bechtel-Enka şirketi Kosova ile Arnavutluk arasındaki Morina sınır kapısında başlayan ve Sırbistan sınırı yakınındaki Miloşevo’da biten 'İbrahim Rugova' ismi verilen Kosova’nın ilk otoyolunun yapımını gerçekleştirdi.