ALMANYA’nın Bavyera Eyaleti’ndeki tarihi Freising kentinde düzenlenen geleneksel Bavyera- Türkiye Yaz Şenliği’ne bu yıl Türkçe damgasını vurdu.
Freising Belediye Başkanı Tobias Eschenbacher şenliğin açılış konuşmasının ilk bölümünü Türkçe yaptı. Nergiz adlı bir Türk kadınla evli olan Alman belediye başkanı konukları Türkçe selamladıktan sonra, yeterli derecede Türkçe konuşamadığını belirterek sözlerine Almanca devam etti.
Bavyeralı sanatçı Franz Josef Himpsl üyelerinin çoğunluğu kendi aile fertlerinden oluşan 'Unterbiberger Hofmusik' adlı müzik grubuyla Türkçe ve Bavyera lehçesiyle şarkılar söyledi. Türk ve Alman Freisingliler’den oluşan koro gruba eşlik ederken, ünlü udi Şeref Dalyanoğlu ve kanun sanatçısı Bahadır Şener gruba renk kattı. Franz Josef Himpsl’in kendisiyle aynı adı taşıyan 10 yaşındaki oğlu, 'Gülnihal' adlı şarkıyı söylerken salonu dolduran konuklardan büyük alkış aldı.
Şenliğe katılan çocuklar uçan balonlara bağladıkları iplerin ucuna Türkiye’ye ulaşması umuduyla dileklerini yazarak havaya saldı. Bavyera’nın tipik yiyeceklerinden olan beyaz sosis, Türk usulu ızgara köftelerle bir arada pişirilerek konuklara sunuldu.

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)