DANİMARKA Başbakanı Helle Thörning Schmidt'in, önümüzdeki hafta Kraliçe II.Margethe’nin davetlisi olarak Kopenhag’a gelecek  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Türkiye’deki gelişmeleri soracağı belirtildi. Başbakan Helle Thörning Schmidt’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşme ardından ikili anlaşma imzalayacakları, Türkiye’deki gelişmeler, Suriye ve Kırım konularını görüşecekleri belirtildi. Başbakanlıktan yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
"Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül 17-19 Mart tarihleri arasında 60 kişilik iş adamları heyetiyle birlikte Danimarka’ya resmi bir ziyarette bulunacaktır. Ziyaret çerçevesinde Abdullah Gül, Başbakan Helle Thörning Schmidt ile 18 Mart günü bir görüşme gerçekleştirecektir. Görüşmede Türkiye’de ve AB’deki siyasi gelişmeler, Türkiye AB arasındaki ilişkiler, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakereleri ele alınacaktır. İki lider ayrıca Suriye, Kırım ve Kıbrıs dahil dış politika konularını da ele alacak. İki lider daha sonra bir basın toplantısı yapacaktır."
Başbakanlık kaynakları, görüşmede Türkiye’deki gerginliğin geniş ele alınacağını, Türkiye’de demokrasi alanındaki kötüye gidişten duyulan endişenin dile getirileceğini bildirdi. Görüşmede ayrıca Danimarka’da yaşayan Türklerin sorunlarının da kısaca ele alınacağı ifade edildi.

ÜT(AÖ/İD)