Başbakan kar küredi, sosyal medya yıkıldı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Pazartesi sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Danimarka başbakanını yeniden medyanın gündemine taşıdı.



Danimarka başbakanı Helle Thorning Schmidt, geçtiğimiz Aralık ayında Nelson Mandela’nın cenaze töreni için gitiği Güney Afrika’da, merasim esnasında ABD başkanı Obama ve İngiliz başbakan David Cameron’la çektiği ‘selfie’den sonra şimdi de başkent Kopenhag’ın Österbro semtindeki evinin önündeki karları kürerken çekilmiş resmiyle Dünya gündemine oturdu.

Başbakan işe gitmeden önce evinin önüne çıkıp karları küremeye başladığında, aynı zamanda gazeteci de olan komşusu Michael Frandsen da boş durmadı ve başbakanın sıradan vatandaş gibi mahalle sakini görevini yapmasını fotoğrafladı. Akşam saatlerinde sosyal medyaya düşen fotoğraf bir anda yıldırım hızıyla paylaşılmaya başladı.

Danimarka’da yaşayan Türkler’de Türkiye’deki arkadaşlarına “Bakın bizde nasıl bir başbakan var” yorumu ile resmi gönderdiler.

Fotoğrafı çeken Michael Frandsen, her gün başbakanı evine girip çıkarken gördüğünü söyleyerek, “Ama kapısnının önüne çıkıp kar küreyeceğini beklemezdim. Penceremden bakınca bir kadının karları temizlediğini gördüm, biraz dikkatle bakınca bunun başbakan olduğunu farkettim ve resmi çektim” dedi.