BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyaretinin ilk gününde Pencap Eyaleti'nin başkenti Lahor'da coşku ile karşılandı. Yollara dökülen kalabalık Türk ve Pakistan bayrakları salladı, Erdoğan ve Türkiye'ye destek sloganları attı.
Başbakanın geçeceği yol boyunca dizilen kalabalık, Başbakan Erdoğan ve Türk heyetinin araçlarına güller attı. Başbakan Erdoğan bugün yerel saatle 13.00'de otelinden çıktı. Erdoğan kendisi için verilen öğle yemeğine katılmak için Aistchson Koleji'ne geçti. Erdoğan burada askeri törenle karşılandı. Törende Türk ve Pakistan Milli Marşları çalındı. Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Çağlayan'ın Başbakanlık Başmüşaviri İbrahim Kalın'la uzun süre sohbet etmesi dikkat çekti.
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Pakistan'ın tüm eyaletlerini temsilen kurulan stantları gezdi. Yerel el sanatları ürünlerini inceleyen Erdoğan'a yerel yemekler ikram edildi. Erdoğan'a Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif eşlik etti. Erdoğan'a yerel şapkalardan hediye edildi. Başbakan yerel şapkaları takarak turuna devam etti. Yerel danslar ve müzikler eşliğinde süren ziyaretin sonunda Babür şahlarının bindiği at arabalarına bindirilen Başbakan Erdoğan ve heyeti onurlarına verilecek öğle yemeğine katılmak için Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Raiwind'deki evine geçti. Bu arada hem başbakanın kaldığı otelde hem de karşılamanın yapıldığı koleji bahçesine konulan seyyar jemarlar dikkat çekti.
Başbakan Erdoğan, Türk- Pakistan İş Forumu'na katılarak bir konuşma yapacak.