KOSOVA'da 1999 yılında savaşın sona ermesi ardından 'Yeni Dönem' adı altında, ilk Türkçe yayınlanan gazeteyi çıkaran ve ardından Yeni Dönem Radyosu ile Yeni Dönem Televizyonu'nu kuran eski medya patronu, halen  Prizren Belediyesi'nde Finans Müdürü Mehmet Bütüç, 17 yaşında Boşnak asıllı bir kıza cinsel taciz iddiası ile polis tarafından gözaltına alındı. Bütüç'e ev hapsi cezası verildi.
Kosova'da 1999'dan 2008 yılına kadar Yeni Dönem Medya Medyası sahibi olan Mehmet Bütüç, Balkanlar'da ilk kez 'Yeni Dönem' adı altında 24 saat Türkçe yayın yapan televizyon kurdu. Türkiye'den gelen dönemin bakanı Beşir Atalay tarafından açılan televizyon daha sonra TİKA eski personeli Ali Çankaya'ya satıldı. Medyadan ayrılan Bütüç, daha sonra Kosova Demokratik Türk Partisi'ne-KDTP geçerek Prizren Belediyesi'nde Finans Müdürü görevine getirildi.
Geçen Kasım ayında yapılan yerel seçimlerde tekrar KDTP tarafından Finans Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Bütüç, Boşnak asıllı bir kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı. Kosova Polis'i de Prizren Belediyesi müdürünün cinsel istismar nedeniyle gözaltına alındığı olayıyla ilgili açıklama yaptı. Olayla iligili Kosova basınında geniş yer veriliyor. 1 ay ev hapsi cezası verilen Bütüç'ün mahkemesinin önümüzdeki ay yapılması bekleniyor. 
Bütüç'ün gözaltına alınması ardından basına gönderilen bildiride Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya'nın Finans Müdürü Mehmet Bütüç'ü görevden aldığı belirtildi.