Mahmut TOSUN/BERLİN, () - TÜRK girişimcinin Avrupa’da kurduğu ilk üniversite olma özelliğini taşıyan BUA International Berlin Üniversitesi'nin tanıtım toplantısı Berlin'de gerçekleştirildi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) 2012 yılında bir kampüs açarak Almanya'nın başkenti Berlin'e adım attı. Berlin'e gelişinden iki sene sonra da Alman yasalarına göre eğitim yapan ve diploma veren bir üniversiteye hayata geçiriyor. Aynı zamanda Almanya'nın kültür başkenti Berlin'de kurulan BUA International Berlin University of Applied Sciences, 2014 yılının güz mevsiminden itibaren kapılarını tüm dünyadan öğrencilere açıyor.
Üniversitenin Berlin yerleşkesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılan Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAU Berlin'in kurucusu Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi olarak kuruldukları ilk günden itibaren uluslararası ilişkilere büyük önem verdiklerini belirtti. İlk yurt dışı yatırımlarını 10 sene önce Washington D.C 'de yaptıklarını söyleyen Enver Yücel, "Öğrencilerimize Türkiye'de ve dünyada artık değiştiğini, kampuslara bağlı eğitimin yetersiz kaldığını ve çok kültürlülükle mutlaka tanışmaları gerektiğini anlattık. Dünyanın stratejik noktalarında kendi kampüslerimizi açarak bunu pekiştirdik. Şimdi de Avrupa'nın kalbinde Alman yasalarına göre diploma veren bağımsız bir üniversite kurarak uluslararası boyuttaki yatırımlarımızı başka bir boyuta taşıdık. Yıllar önce İstanbul'da üniversite kurarken bahçeşehir escort yaşadığımız heyecanı şimdi bugün Berlin'de yaşıyoruz. Amacımız benzer yatırımları diğer ülkelere de taşımak" dedi.
İlk aşamada lisans seviyesinde İletişim Tasarımı, İç Mimarlık, Ürün Tasarımı ve İşletme Yönetimi bölümleri için öğrenci kabul edecek BUA International Berlin Ünivensitesi'nin kadrosunda Almanya ve Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenler de yer alacak. Kapılarını bütün dünyadan öğrencilere açacak olan üniversiteye Türkiye'den başvurabilmek için lise diploması ve YGS barajını geçmiş olma kriteri getiriliyor. Vakıf üniversitesi olarak eğitim yaşamını sürdürecek olan BUA International Berlin University of Applied Sciences başarılı öğrencilere farklı oranlarda burs imkanları da sunacak. Alman standartlarına göre kurulan ve Alman diploması verecek olan üniversitede öğrenciler, BAFÖG gibi Alman devletinin sunduğu imkanlardan da yararlanabilecek. Ayrıca öğrencilere sadece Berlin'de değil, Washington D.C 'den Hong Kong'a kadar uzanan pek çok BAU kampüslerinde eğitim olanağı sunulacak. Eğitim süresi 3 yıl olan üniversiteden mezun olan öğrenciler, Alman yasalarına göre Almanya'da üniversite mezunları oldukları için 18 ay süre ile iş arama ve bulabildikleri takdirde sonrasında çalışma hakkı kazanabilecek. BUA International Berlin Üniversitesi'nin tanıtım toplantısına katılan ve burada bir de açılış konuşması yapan Berlin Başkonsolos'u Ahmet Başar Şen, bu üniversitenin Berlin'de kuruluyor olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Şen, "Konsolosluk olarak Türkiye ile Almanya arasındaki akademik ilişkileri, öğretim ilişkilerini, öğrenci gidiş gelişlerini destekleyen bir kurum olduğumuz için önemli. Çünkü bunlar artık daha kurumsal bir çerçeveye oturtulacak ve daha sistematik bir şekilde yapılabilinecek" şeklinde konuştu. Toplantıya katılan Federal Parlamento Yeşiller Pertisi Milletvekili Özcan Mutlu ise partisinin eğitim sözcüsü olarak, hem Almanya'daki Türk gençlerine hem de Türkiye'den gelecek gençlere eğitim olanağı sunacak olan Bahçeşehir Üniversitesini kutladığını söyledi.

FOTOĞRAFLI