Irak'ın başkenti  Bağdat'ta meydana gelen saldırıda birçok kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

AP,  Bağdat'ın güneyindeki İskenderiye kenti yakınlarındaki El Asariya kasabasındaki stadyumda gerçekleşen intihar saldırısında 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin de yaralandığını belirtti. AFP de polis ve sağlık görevlilerinin ifadelerine göre, en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

"İNTİHAR BOMBACISI KENDİNİ PATLATTI"

AFP'ye konuşan bir komiser de "Kazanan takıma kupa veriliyordu ve intihar bombacısı kendini patlattı" dedi. Saldırının gerçekleştiği kasabanın yakınlarındaki İskenderiye'deki bir hastane, hayatını kaybedenler olduğunu onaylarken; basındaki sayıların ilk değerlendirmelere dayandığını ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

MEZHEP SAVAŞLARI

Türkiye saati ile 18.00 civarında gerçekleştirildiği kaydedilen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.  Bağdat'ın kuzeyinde yer alan ve Sünniler ile Şiilerin birlikte yaşadığı eski bir kent olan İskenderiye, ülkede devam eden mezhep savaşında büyük yaralar almıştı. Kente bir dönem 'ölüm üçgeni' adı verilmişti.Bağdat'ta Oynanan Maçta Patlama: En Az 30 Kişi Öldü, System.String[]