ALMANYA'nın Hamm kenti belediyesi, yakın işbirliği içerisinde olduğu İstanbul Bağcılar ve İzmir Seferihisar belediyeleri ile ortak iftar programı düzenledi. Türk ve Almanları buluşturan iftarda dostluk mesajları verildi.
Hamm Belediyesi, 2005 yılından bu tarafa düzenlediği iftar geleneğini bu yıl da sürdürdü. Hamm kentinin yakın işbirliği içerisinde olduğu İstanbul- Bağcılar ve İzmir-Seferihisar belediyeleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen iftar, kentte yaşayan farklı uluslardan Müslümanlarla Almanları bir araya getirdi. Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın konukları kapıda karşıladığı iftara 700’ü aşkın kişi katıldı. Üç belediyenin ortak iftar proğramında dinlerarası diyalog, hoşgörü ve dostluk mesajları verildi.
İSLAM BU KENTİN BİR PARÇASI
Yıllardır gerçekleştirilen iftar programının artık gelenek haline geldiğini belirten Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, amaçlarının İslam’a olan saygıyı ön plana çıkartarak, Müslümanlar ve İslam’ın da Hamm’ın bir parçası olduğu mesajını vermek olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Müslümanlara seslenen Petermann, "Geldiğiniz ülkelerle bağınızı koparmayın ama, öncelikle yaşadığınız kentle kaynaşın. Hamm, sizin de kentiniz.Ortak geleceğimiz olan çocuklarımıza birlikte güzel bir gelecek sunalım" diye seslendi.
ORTAK ÇALIŞMALAR RAMAZAN SOFRASIYLA PEKİŞİYOR
Hamm Belediyesi ile yıllardır yakın işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, eğitimden engellilere yönelik ortak çalışmalara kadar geniş bir yelpazede yürütülen işbirliğinin, Ramazan sofrasıyla pekiştiğini söyledi. Hamm Belediye Başkanı Petermann’ın gösterdiği hoşgörüye teşekkür eden Çağrıcı, "Türklerle Almanları biraraya getiren ortak paydaya katkı vermekten memnunuz. Bağcılar Belediyesi olarak yıllar önce başlattığımız farklı ülkelerdeki dostluk ilişkilerimiz, bu tür proğramlarla sürüyor" diye konuştu.
İftar programında konuşmaların ardından birlikte oruç açan konuklara, Bağcılar’dan gelen engelliler grubu tarafından ilahi ve dini müzik dinletisi sunuldu. Semazen gösterisinin de yeraldığı proğramın sonunda Hamm Belediye Başkanı Petermann ile Bağcılar Belediye Başkanı Çağrıcı çocuklara çikolata hediye etti.

FOTOĞRAFLI