Ali KAN/ BAKÜ,(Azerbaycan),() - AZERBAYCAN dün sınır hattını geçmek isteyen, 4 Ermenistan ajanını ölürmüş, birisini de esir almıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı esir alınan Ermenistan ajanının bugün akciğer yetmezliği gibi şüphelerden öldüğünü açıkladı.

Azerbaycan sınır hattını geçerek keşif yapmak isteyen Ermenistan ajanlarına Azerbaycan Özel Harekatı tarafından dün ateş açılmıştı. Açılan ateş sonucu 4 Ermeni ajanının öldüğü birisinin de esir alındığı belirtilmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ajanların sınır hattını geçmeye çalıştıkları kaydedilmiş. Ermenistan ajanları fark eden Azerbaycan özel kuvvetlerinin, ajanların yakın mesafelere kadar gelmesine izin verdikten sonra açılan ateş sonucu 4'nün öldürüldüğü, birisinin de esir alındığı belirtilmişti. Öldürülen ajanların üstünden ağır silahların çıktığı ifade edilmişti.

Yakalanan ajanın, Azerbaycan halkından ve cumhurbaşkanından özür dileyerek kendi ülkesine iadesini istediği kaydedilmiş, Azerbaycan televizyonu ise gözaltındaki ajanın ve ele geçirilen mühimmatın görüntülerini yayınlamıştı. Ancak bugün yapılan açıklamada esir alınan Ermenistan ajanının akciğer yetmezliği gibi şüphelerden öldüğü açıklandı.