Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğu belirtilerek, saldırıda hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunuldu.
Azerbaycanlıların Türkiye'nin kederini paylaştığı vurgulanan açıklamada, "Terör mağduru bir ülke olarak terörün tüm çeşitlerini şiddetle kınıyor ve terörle mücadelede uluslararası toplumun çabalarını destekliyoruz." ifadeleri yer aldı. 
KARABAĞ SAVAŞI GAZİLERİ SALDIRIYI PROTESTO ETTİ

Öte yandan Karabağ savaşı gazileri de Bakü'de, İstanbul'daki terör saldırısını protesto etti.
Bakü Savaş Gazileri Derneği üyesi bir grup, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği önüne gelerek Türkiye'ye desteklerini ifade etti ve terör saldırılarına tepki gösterdi.
"Bir millet, iki devlet, Azerbaycan-Türkiye", "Teröre lanet", "Kahrolsun PKK" sloganları atan ve iki ülkenin bayraklarını taşıyan grup, saldırıda şehit düşenler için dua okudu. 
Bakü Savaş Gazileri Derneği Başkanı Fuat Rzayev burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Sayın Cumhurbaşkanım, mücadelenizi devam ettirin. Geriye bir adım bile atmak olmaz. İleri, yalnız ileri. Biz sizinleyiz. Türkiye'nin arkasındayız. Türkiye'ye karşı Batı'dan veya başka yerden gelen tüm kötülükleri kınıyoruz." şeklinde konuştu. 
Karabağ savaşı gazisi Elşad Hacıyev de Azerbaycan halkı olarak Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını vurgulayarak, "Türkiye bizim vatanımızdır. Son damla kanımız akana kadar PKK ile mücadele etmeye hazırız."dedi. 
Protestocular ve gösteriye destek veren vatandaşlar, Büyükelçilik önüne karanfiller bırakırken, milli yas ilan edilmesi dolayısıyla büyükelçilikte bayraklar yarıya indirildi.