AŞAĞI Saksonya Eyaleti eski Başbakanı David McAllister'in (CDU) Avrupa Parlamentosu'na (AP) aday olması sebebiyle boşalan koltuğa Aygül Özkan oturdu. Uzun bir aradan sonra tekrar eyalet meclisine dönen Özkan'ın heyecanlı olduğu gözlendi.
Almanya'nın ilk Türk kökenli bakanı olarak tarihe geçen Aygül Özkan, daha önce bakan olarak girdiği meclis binasına bu kez milletvekili olarak geldi. CDU'nun meclisteki grubunda arka sıralarda oturan Özkan'a mesai arkadaşları hoş geldin dedi.
CDU iktidarı döneminde Aşağı Saksonya Eyaleti'nde uyum bakanı olarak hizmet veren Aygül Özkan, uyum konusunda SPD- Yeşiller hükümetini eleştirdi. Eyalet hükümetinin özellikle uyum konusunda seçim öncesi verdiği vaatleri yerine henüz getirmediğini dile getiren Özkan, "Uyum konusunda koalisyonun düzgün bir çalışması yok. Şu anda bir kargaşa var. Ben özellikle uyum konusundaki çalışmaları yakından takip edeceğim. Ayrıca hükümetin göçmen kökenli gençler ve yaşlılarla ilgili çalışmaları da yeterli değil" dedi.
Kendisinin sadece Almanların değil her milletten seçmenin milletvekili olduğunu vurgulayan Özkan, "Ben Türk olsun, Alman olsun ve hangi milletten olursa olsun herkesin milletvekiliyim. Beni seçenlere hizmet için buradayım ve elimden geldiğince en iyi şekilde görevimi yapacağım" dedi.
Aygül Özkan, mecliste bilim ve ekonomi komisyonlarında görev yapacağını da sözlerine ekledi.
Aygül Özkan, 2010-2013 yılları arasında eyalette bakanlık görevini yapmıştı. Seçimlerde meclise girmeyi kılpayı kaçıran Özkan, David McAllister'in (CDU) Avrupa Parlamentosuna aday olması nedeniyle tekrar meclise döndü. Özkan 2012 yılından bu yana CDU yönetim kurulu üyeliği görevini yapıyor.

MU(SS)