AVRUPA'nın en büyük açık hava festivali olarak nitelendirilen 'Roskilde Festivali' başladı. 6 Temmuz'a kadar sürecek Roskilde Festivali'nde, dünyanın çeşitli bölgelerinden 160 ünlü müzik grubu ve sanatçıları konser verecek.
Festivalde sahneye çıkacak sanatçı ve gruplar arasında Drake, Stevie Wonder, Manu Chao La Ventura ve Deftones gibi isimler alıyor. 3 bin gazetecinin akredite olduğu festivalde önce, her yıl geleneksel halde gerçekleştirilen çıplak koşunun yapılmayacağı bildirildi. Ancak gelen tepkiler üzerine festival komitesi geri adım atarak koşunun yapılacağını duyurdu.
Festivale bu yıl Rus eylemci grubu Pussy Riot üyelerinden iki kişinin de katılacağı, festival komitesinin eylemci grup Pussy Riot'un cezaevlerindeki ve insan hakları ile ilgili şartların iyileştirilmesi için yürüttüğü faaliyete 300 bin kron (41 bin Euro) parasal destekte bulunduğu bildirildi. Roskilde festivalinin aylar önce satışa çıkarılan 80 bin adet biletinin ise kapışıldığı ve kalmadığı, bilet satışlarında elde edilecek karın 250 bin kronunun (34 bin Euro) engellilerin spor faaliyetleri için harcanacağı bildirildi.
Festivale destek veren dernek ve kuruluşlar geçtiğimiz yıl toplam 19.2 milyon kron (2.6 milyon Euro) kazanç elde etmiş bunun 6.2 milyon kronu (849 bin Euro) kar olarak kalmıştı. Bir hafta sürecek Roskilde festivalinin, her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli çılgınlıklara sahne olması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI