NORVEÇ'in başkenti Oslo'da ülkenin en büyük cami imamına yapılan bıçaklı saldırıyı değerlendiren Oslo Eyalet Meclisinin Sağ Partili Milletvekili ve NOVARUS Düşünce Kuruluşu Başkanı Mertefe Bartınlıoğlu, soruşturma tamamlayıncaya kadar spekülasyonlardan uzak durulması çağrısında bulundu.
Bartınlıoğlu, Müslümanlar'ı sabırla beklemeye davet ederken Son yıllarda  bu tür gelişmelerin Avrupa'da oldukça yayıldığını belirterek şöyle dedi:
"Benzeri olaylara karşı sıkı tedbirler alınması ile ilgili taleplerimizi, Avrupa Güvenlik Konseyi'ne ve siyasi arenalarda konuyla ilgili kuruluşlara defalarca belirttik. Norveç bu konuda en hassas davranan, siyasi iradenin ve halkın bu konuda en duyarlı olduğu ülkelerin başında gelmektedir. 22 Temmuz süreci ve buna karşı duruşuyla bütün Avrupa'ya örnek olan ülkemizde umarım, bu trajedinin ayrımcılıkla ilgili bağlantıları olmamasını umut ediyorum. Erken yorumların ve sonuçlandırmaların ne kadar yanlış olduğunu tecrübelerimizle yaşadık unutmayalım 22 Temmuz olduğunda ilk intiba Müslümanlara yüklenirken, sonucun ne olduğunu hep beraber gördük."
Norveç'in en büyük camisi olan Oslo şehrindeki Central Jamaat Ahle-Sunnat İmamı Nehmat Ali Shah pazartesi gecesi yatsı namazını kırdırmak üzere camiye giderken kimliği belirsiz kişi tarafından saldırıya uğramış üç yerinden bıçaklanmıştı.