KOMEDYEN Atalay Demirci, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'deki ünlü gösteri salonu Milli Dram Tiyatrosu'nda sahneye çıkarak gösteri yaptı.
Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü ve Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın destekleriyle düzenlenen organizasyondan elde edilecek gelirin engelliler yararına kullanılacağı bildirildi. Atalay Demirci, 2 saate yakın kaldığı sahnede kalırken seyirci ile kurduğu iletişimle başarılı performans ortaya koydu. Demirci, gösterisinde Türkiye'den insan manzaralarını ön plana çıkardı.
Dolup taşan salonu gören Demirci, gelen alkışlar üzerine "Burasının atmosferi çok güzel. Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Türkiye'den hiçbir farkı yok. Mesela ben yurt dışındayken genelde korna sesiyle uyanmam ama burada korna sesiyle uyandım. Demek ki gerçekten iki devlet tek milletmişiz diye düşünüyorum" dedi.
Sosyal destek projelerine elinden geldiği derecede destek olduğunu belirten Demirci, şöyle konuştu:
"Kel alaka' diye yeni bir gösteriyle sahnedeyiz. Azerbaycan'da olmak da benim uzun yıllardır hayalimdi, vesile olanlara teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz engelli kardeşlerimiz yararına buradayız. Çok anlamlı bir buluşma oldu diye düşünüyoruz. Azerbaycan'la ilk buluşmamızın, engelli çocuklar ve hayır işi olması ayrıca beni mutlu etti. Çok yoğun turne programımız söz konusu ama Azerbaycan ve engelli çocuklar yararına bir organizasyon olunca biz de pozitif ayrımcılık yaparak geldik. Sayın Milletvekili Ganire hanımında misafirperverliğinden ve soysal sorumluluk projelerinde gösterdiği hassasiyetten dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum."