Mehmet UZUN-HANNOVER -ALMANYA’DA Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil Ramazan ayı nedeniyle başbakan olarak ilk kez iftar yemeği verdi. Devlet Konukevi'nde verilen iftara Müslümanların yanı sıra Katolik, Protestan, Alevi, Sünni, Şii, Yahudi, Rum Ortodoks ve Kıpti inanç temsilcileri de katıldı.



Üst düzey katılımın olduğu yemeğe Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, eyalet milletvekilleri Mustafa Erkan, Belit Nejat Onay, Aygül Özkan, Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyat Enstitüsü Başkanı Bülent Uçar, Hannover 96 Teknik Direktörü Tayfun Korkut, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birlik Başkanı Yılmaz Kılıç, Hannover İslam Şura Başkanı Avni Altıner ile çok sayıda davetli katıldı.

MEVLANA'DAN ÇOK ETKİLENMİŞ



İftar yemeğinde bir konuşma yapan Başbakan Stephan Weil “Ramazan ayının insanların birbirleriyle bir araya gelmesine, tanışmalarına ve ön yargıların kalkmasına büyük katkısı olmaktadır. Ramazan diyalog için iyi bir fırsattır. Herkes bu fırsatı değerlendirmelidir. Ramazan, farklı din ve kültürden insanların bir araya gelmesi için iyi bir fırsat sunmaktadır.



Türkiye'ye resmi bir ziyaret yaptık. İstanbul’un dışında Konya’yı da ziyaret ettik. Olağanüstü güzellikte bir kent. Mevlana Celaleddin Rumi büyük bir kişi. 'Ne olursan ol yine de gel' diyerek hoşgörünün en iyi örneğini vermiştir. Ben çok etkilendim” dedi.

UMARIM BU GÜZELLİKLER DEVAM EDER



Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay verilen iftar yemeğinin anlam olarak büyük olduğunu belirterek, “Başbakan Stephan Weil’in değişik din, inanç, mezhep ve kültürden insanları iftar programında bir araya getirmesi güzel bir uygulama. Umarım bu güzellikler devam eder” diye konuştu.

BAŞBAKANA TEŞEKKÜR ETTİ



SPD Eyalet Milletvekili Mustafa Erkan ise verilen iftar davetinden dolayı başbakana teşekkür etti. Erkan, “Başbakanımıza teşekkür ederim. İlk kez düzenlediği iftar resepsiyonunda farklı inançtan insanları buluşturdu. Ramazan, empati yapmamıza da neden olmaktadır. Açlık ve yoksulluğu daha iyi anlıyoruz. Umarım bu aydaki güzel duygu ve düşüncelerimiz yaşamımıza sürekli yansır”.



ŞURA Başkanı Avni Altiner ve Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyat Enstitüsü Başkanı Bülent Uçar da birer konuşma yaparak İslam dini ve Ramazan hakkında bilgi sundular.