DÜNYANIN önde gelen, Avrupa’nın lider medya kuruluşu Bertelsmann şirketlerinden Arvato Bertelsmann, Almanya merkezinde ağırladığı Türk gazetecileri ile başarı hikayesini paylaştı.
Dış Kaynak Hizmet ve Know How Tedarikçisi (Business Process Outsourcing) sektöründe yine dünyanın en büyük kuruluşları arasında yer alan ve 2004 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Arvato Bertelsmann yöneticileri, şirketin Almanya merkezinde bir grup basın mensubunu ağırladı. Geçen Eylül ayı itibariyle Arvato Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Mehmet Ali Yalçındağ, Arvato Türkiye CEO’su ve Bertelsmann Strateji ve İş Geliştirme Bölümü Kıdemli Asbaşkanı Oktay Erciyaz'ın ev sahipliğindeki basın ziyaretinde Arvato Bertelsmann’ın global başarı hikayesi paylaşıldı. Arvato'nun ve bünyesinde olduğu Bertelsmann Grubu'nun merkezinde basın mensuplarının bilgilendirilmesinin ardından, 178 yıllık dev yatırımın başlangıç durağı olan ve bugün 250 bin metrekarelik kapalı alanıyla Avrupa’nın en büyük baskı üretim tesisi Mohn Media’da başlayan yine Almanya’nın Gütersloh kentinde bulunan Bertelsmann ve Arvato merkez ofisleri ziyaret edildi.
Türk basın mensuplarını Arvato Bertelsmann merkezinde ev sahibi olarak ağırlayan Arvato Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Arvato’nun Türkiye yatırımlarının önemini anlattı. Yalçındağ, şunları söyledi:
"İnsana dokunan her marka liderliğe bir adım daha yaklaşır. Türkiye’ye inanan her uluslararası kuruluş, inancının haklı olduğunu görür. Arvato Bertelsmann dünyanın dört bir köşesinde ve ülkemizde insanlarla etkileşim halinde. Türkiye’ye inanmış, yatırım yapma kararını vermiş gruplara destek verip işbirliği içerisinde olmayı, her zaman kendime sosyal sorumluluk bilirim. Ve bu inançla, Arvato Bertelsmann’ın Türkiye faaliyetlerinde görev almaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Arvato’nun ülkemizdeki yatırımlarını, gelecek dönemde de hızla büyütme hedeflerimiz var. Tüm dünyada hizmet verdiği kurumlar ile müşterileri arasında bir köprü olarak çalışmalarını sürdüren Arvato, Avrupa’da müşteri ilişkileri yönetimi, e-ticaret hizmetleri, ödeme sistemleri yönetimi alanlarında lider şirket olarak biliniyor. Arvato Bertelsmann’ın hizmet portföyüne bakıldığında dünyada bu kadar geniş bir yelpazede hizmet veren bir başka grup yok. Uluslararası arenada olduğu gibi, Türkiye’de de Arvato’nun geniş hizmet yelpazesini sektörlere tanıştırarak, Arvato’nun lider olduğu özellikle müşteri hizmetleri, IT servisleri ve sadakat programlarını tanıtacağız. Arvato, Türkiye’ye inanan bir kurum ve Türkiye’ye inanan her uluslararası kuruluş gibi, Arvato da bu inancında ne kadar haklı olduğunu her geçen gün gören, bu doğrultuda hizmetlerine Türkiye’de ağırlık verme planlarını titizlikle yürüten bir dünya markası."
"TÜRKİYE'DEN SON DERECE MEMNUNUZ"
Arvato Global CEO’su ve Bertelsmann İcra Kurulu üyesi Achim Berg ve Arvato Gelişmekte Olan Pazarlardan Sorumlu CEO’su Ralf Bierfischer, kurumun gelecek vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Şirket başarısının sadece finansal verilerle değil güçlü finansal göstergelerle insana yapılan yatırımların paralel büyümesiyle ölçülebileceğini vurgulayan Achim Berg, Türkiye’den önemli beklentileri olduğunu ve burada yaptıkları yatırımdan son derece memnun olduklarını dile getirdi.
Arvato Türkiye CEO’su ve Bertelsmann Strateji ve İş Geliştirme Bölümü Kıdemli Asbaşkanı Oktay Erciyaz, hizmet verdiği alanlarda Avrupa lideri olan Arvato’nun Türkiye yatırımlarına hız vereceğini ve önümüzdeki yıllarda şirket yönetimi için odaklanılan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alacağını söyledi. Erciyaz, "Arvato Türkiye başarılı bir yatırım oldu. Devam edecek yatırımlarımız ile kısa zamanda hızla büyüme bekliyoruz" dedi. ---------KUTU 1 ----------

Sunumda dikkat çekici veriler

ARVATO Bertelsmann’ın Gütersloh’daki merkezinde yapılan sunumlarda dikkat çekici veriler de paylaşıldı. Arvato’nun dünya çapında insan merkezli ve insan etkileşimli iş modelinin önemine yapılan vurgulara verilen örneklerde şu verilere dikkat çekildi:
* Yılda 700 milyon sevkiyat gerçekleştiriyor. * Yılda 300 milyon tüketici ile müşteri ilişkileri yönetiminde etkileşime giriyor. * Her gün 180 farklı para biriminde 100 milyon adet online reklam harcaması tahsilatı gerçekleştiriyor. * Yılda müşteri sadakat sistemlerinde 40 milyon tekil ve nihai kullanıcıya hizmet veriyor. * Yılda 3.2 milyar euro üzerinde finansal tahsilat gerçekleştiriyor. * 68 milyonun üzerinde e-ticaret kredi kartı ödemesinin onay ve takibini yapıyor. * Yılda 750 milyon kitap baskısı yapıyor. * Yılda 2 milyar broşür üretiyor. --------- KUTU 2 ------ Arvato 39 ülkede Arvato; 39 ülkede, 200’den fazla noktada, 65 bine yakın çalışanı ile bilişim, telekomünikasyon, medya, enerji, perakende, tüketim ürünleri, hizmet sektörü, sağlık sektörü ve otomotiv endüstrisi başta olmak üzere, hizmet verdiği dev dünya markalarının çözüm ortağı olarak kurumların iş süreçleri, dış kaynak yönetimi ve servis sağlayıcısı olarak hizmet veriyor.
Uluslararası medya kuruluşu Bertelsmann şirketlerinden olan Arvato Bertelsmann, Türkiye'de İstanbul, Elazığ ve Gümüşhane’den sonra son olarak Adana’da açılan çağrı merkezlerini bünyesinde barındırıyor ve yönetiyor. Arvato Bertelsmann, sadece hizmet verdiği çağrı merkezleri kapsamında dünyada 30 binden fazla çalışanı ile 30 dilde verdiği hizmetle yılda 300 milyondan fazla çağrıyı yanıtlıyor.
Şirket, Türkiye’de 2004 yılından bu yana Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Yunanca, Bulgarca, İspanyolca ve Flemenkçe dillerinde profesyonel çağrı merkezleri hizmetleri verirken marka, uluslararası tecrübesi, kullanmakta olduğu son teknolojiler ve kaliteye verdiği önem ile dikkat çekiyor.
Çağrı merkezi operasyonları haricinde, bilgi işlem yazılımları ve teknoloji hizmetleri veren Arvato Bertelsmann, çok yakında kapsamlı olarak tedarik zinciri yönetimi (supply chain management) ve sadakat programları (loyalty services) konularına yapacağı yatırımlarla da Türkiye’deki hizmet yelpazesini genişletmeyi planlıyor. --------- KUTU 3 --------- Bertelsman'ın 110 bin çalışanı
Bertelsmann; 1835 yılında Almanya’nın Gütersloh şehrinde kuruldu, bugün tüm dünyada 110.000’in üzerinde çalışanıyla hizmet veren uluslararası medya ve hizmetler şirketi konumunda. Bünyesinde Avrupa’nın lider televizyon ve radyo grubu olan RTL Group; yine Avrupa’nın lider dergi yayıncısı olarak tanınan Gruner+Jahr; dünyanın en büyük kitap yayın grubu Penguin Random House’ın yanı sıra; iş süreçleri dış kaynak yönetimi servis sağlayıcısı alanında hizmet veren Arvato Bertelsmann’ın yer aldığı grup hali hazırda 60’dan fazla ülkede müşterilerine katma değerli servis sunuyor. Güçlü finansal yapısı ile dikkat çeken ve 178 senelik tecrübe ve birikimiyle tanınan grup, dünyanın farklı ülkelerinde yatırımlarını ve hizmetini sürdürmeye devam ediyor.