DÜNYACA ünlü ekonomi dergisi Forbes'in Arjantin baskısında THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, söyleşişi yayınlandı.
Derginin kasım sayısında yer alan 'Yolcularımız patronumuzdur' başlığıyla yayınlanan söyleşide "THY CEO'su Temel Kotil, havayolu şirketinin uluslararası arenada kabul görmesinin sırlarını özetleyerek, meydan okuyor" denildi.
Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin THY'nin reklam yüzü olduğu hatırlatılan yazıda, THY'nin daha da büyümeyi hedeflediği vurgulandı. Söyleşide THY'nin tarihçesi de anlatılırken Temel Kotil hakkında şu ifadelere yer verildi:
"Yaptığı işten duyduğu gururu fark etmek için bizi kabul ettiği söyleşi mekanına adım atmak yeterli. Ancak, 3 yıl üst üste 'Avrupa'nın en iyi havayolu' seçilen bir şirketi yönetmesi ve 4 yıldız taşıma ayrıcalığına sahip kulübün sınırlı sayıdaki üyesinden biri olması onun için yeterli değil. THY Genel Müdürü Temel Kotil, büyük bir sadelik ve sempatiyle şirketinin hedefini şöyle belirliyor: Büyümeye devam etmek ve 4 yıldızı 5'e çıkarmak. Yani bu kadar hırslı ve bu kadar sade."
Forbes Arjantin'in THY Genel Müdürü Temel Kotil’le yaptığı söyleşinin satış başları şöyle:
* Forbes: Son yıllarda THY, çok önemli uluslararası ödüllere layık görüldü. Nedir şirketinizin farkı?
- Temel Kotil: THY'de herkes yolcularımız için çalışır. Diğer havayollarında bir çalışan şefi için çalışır. Yöneticiler altındakiler için çalışır, alttaki çalışanlar ise yolcular için çalışır. Böyle bir hiyerarşi vardır. Zannederim bizim farkımız, hepimizin eşit olması ve yolcular için çalışmamız. CEO'lar ve çalışanlar arasında bir fark yok. Bu yüzden ödüller alıyoruz. Mürettebat da dahil genç insanları yöneticilik pozisyonunda işe alıyoruz. Bu da bizim büyümemizi sağlıyor. Neden gençler diyeceksiniz Çünkü gençlerin kalbi benimkinden daha hızlı çarpar.
* Forbes: THY kimliğini nasıl özetlersiniz?
- Çok basit. Bizim şeflerimiz yolcularımızdır. Yolcularımıza aşığız. Onlar için çalışıyoruz. Yeni uçaklarımız var ve yazılımlarımız da dahil sürekli yenilemeye devam ediyoruz. Tekrar etmek istemiyorum ama bizim düsturumuz yolcularımızı sevmektir. Havayolu şirketlerinin çoğunluğunu bu netlikte göremiyorum. Formülümüz çok basit: Eğer yolcularımızı tüm aktivitelerimizin merkezine koyarsak, işte tam da burada fark yaratmaya başlarız. Ve eğer onları düşünüp onlar için çalışırsak onlar da bizi sevecektir. * Forbes: THY'nin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
- Tabii ki büyürken görüyorum. THY'nin hub noktası İstanbul. Dünyanın her yerine yüzlerce direkt ve bağlantı uçuşu buradan yapılıyor. Bu yüzden 2020 için çok iddialıyız. Bugün 200'den fazla uçağımız ve 39 milyondan fazla yolcumuz var. 2020'de 400'den fazla uçağımız ve 100 milyon yolcumuz olacak. İstanbul'da olmak ayrıcalıklı bir konum. Niyetimiz büyümeye devam etmek. Yolcu öncelikli bakış açımızı kaybettiğimiz gün, büyümemizin de durduğu gün olacak. 
* Forbes: Bu büyüme arayışında keşfetmek istediğiniz yeni pazarlar nelerdir?
- Avusturalya ve Yeni Zelanda dışında dünyanın her yerindeyiz. Ama yakında oralarda da olacağız. Hamurun kabarması gibi, yolumuzun ve uçuş noktalarımızın yoğunluğu her seferinde daha da büyümemizi sağlıyor. Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Amerika kıtasında uçuş noktalarımız var. Hedefimiz Amerika kıtasında daha fazla noktaya uçmak ve Avustralya ve Yeni Zelanda hattını açmak. Size göre, Türk Havayollarının uluslararası pozisyonuyla birlikte havacılık sektöründe yeni bir form inşa ediliyor mu? Zannediyorum iyi bir yoldayız. Uçaklarımız, personelimiz ve koltuklarımız var. O halde yapmamız gereken tek şey en iyi fiyatı ve hizmeti sunarak satış yapmak. Bu bizim yaşam ve ticaret yapma şeklimiz. Markalaşma, pazarlama, en iyi ve her zaman en iyi kalitede ürün, bunların hepsi birbiriyle bağlantılı.
* Forbes: İstanbul'un Olimpiyatlara ev sahipliği yapmasından memnun olur muydunuz? - Tabii ki. Olimpiyatlar birçok fırsat sunar ve farklı kıtalar arasında bağlantı sağlar. Üstelik insanlar İstanbul gibi bir dünya kentini tanımış olacaklardı. Bir başka sefere artık.