Canan KAYA/ BUENOS AİRES, () - ARJANTİN Devlet Başkanı Yardımcısı Amado Boudou, Erdoğan'ın yemin törenine katılmak için Türkiye'ye hareket etti.
Arjantin'in 'Ermeni soykırımını' tanıyan ülkelerden olması ve federal bir mahkemenin Türkiye hakkında evrensel yargı yetkisi ilkelerine dayanak soykırım suçlusu hükmü vermesiyle iki ülke arasındaki siyasi ilişkileri donma noktasına gelmişti. Boudou'nun Erdoğan'ın yemin törenine katılması, geçen ay Dışışleri Başkanı Yardımcısı Eduardo Zuian'in Türkiye ziyaretiyle birlikte ilişkileri yeniden düzeltme yolunda önemli bir jest olarak görülüyor. 
SEYYAR SATICILIKTAN CUMHURBAŞKANLIĞINA
Başkan yardımcısı Boudou'nun Türkiye ziyareti Arjantin basınında Erdogan değerlendirmesiyle yer aldı. 'Başbakan Erdoğan yüzde 52 oy oranıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerini sildi süpürdü' diyen La Nacion Gazetesi, 'Gençliğinde seyyar satıcılık da dahil bir sürü iş yapan Erdoğan, modern Türkiye'nin en güçlü lideri olmayı başardı' ifadelerini kullandı.
EKONOMİK MUCİZEYİ SOKAK GÖSTERİLERİ GÖLGELEDİ
Erdoğan'ın, Türk toplumumun bir on yıl boyunca politik istikrar ve ekonomik gelişmenin keyfini sürmesini sağladığı görüşüne yer veren yazıda ancak Gezi olaylarında takındığı tutumla birlikte olumlu imajının değiştiği yorumu yapıldı. Erdoğan'ın özellikle ülkenin muhafazakar iç kesimlerinde çok önemli bir desteği olduğu vurgulanan haberde şu sözlere yer verildi: 'Sultan adıyla tanınan Erdoğan, son birkaç yıldır -sokaklarda ve sosyal ağlarda- eski ittifakları ve muhalefet tarafından despotlukla itham ediliyor. Hükümete yönelik protestoların bastırılması yıllar içinde inşa ettiği 'ekonomik mucize' mimarlığı imajını gölgeleyen önemli bir etken oldu.'