ANADOLU Ateşi'nin baş dansçıları Can Ocak ve Sinem Güven, karları eriterek geldikleri Danimarka'da seyirciyi ısıtmaya, geldiklerini belirterek, "Gelin bizi alkışsız bırakmayın" dediler Danimarka'nın TV 2 kanalı da provaları ana haber bülteninde naklen yayınladı.
Anadolu Ateşi, 91'inci yurt dışı gösterisini gerçekleştirmek için Kopenhag'a geldi. Cumartesi ve Pazar akşamı 8 bin kişilik Brondby Arena salonunda gerçekleştirilecek gösteri öncesi hummalı bir çalışma yapan Anadolu Ateşinin baş dansçıları 'ya yaptıkları açıklamada, soğuk İskandinav ülkesi Danimarka'yı ısıtmaya geldiklerini, daha önce de Sibirya, kanada gibi ülkelerde yaptıkları gösterilerle karları eriterek geldikleri Danimarka'da izleyiciyi ateşleriyle ısıtacaklarını söyledi. Erkeklerde Baş dansçı Can Ocak şöyle dedi:
"Biraz soğuk bir ülke, gerçekten ısıtmaya geldik. Burada güzel bir sahne var. Gelecek olan seyirci ömürleri boyunca hatırlarında kalacak ve çocuklarına, torunlarına anlatabilecekleri hikaye, gösteri sunacağız. Bu bizim 91'inci ülkemiz,. Bundan önce Kanada'daydık. Türkiye'ye döndükten sonra birkaç gösteri yapıp buraya geldik. Buradan Rusya'ya, akabinde de Romanya ve Bulgaristan'a gideceğiz. Daha sonra uzun bir Çin yolculuğu bizi bekliyor. Dur durak yok.Kültürümüzü, sanatımızı bütün dünyaya göstermeye ve öğretmeye devam ediyoruz. İsveç ve Danimarka'daki insanlara gelin hiçbir zaman pişman olmayacağınız rüya tadında bir gösteri sizi bekliyor. Lütfen bizi yalnız alkışsız bırakmayın diyorum." 
Baş kadın dansçı Sinem Güven de rüya gibi bir dans gösterisi sunacaklarını belirterek şöyle dedi:
"Seyirciyi bir kültür şöleni bekliyor. Anadolu'nun 3 bin yıllık tarihinden derlediğimiz bir dans gösterisi, çok kostümlü, hareketli sahneler var. 90 ülkede yaptığımızı burada da göstereceğiz. Çok heyecanlıyız. Çok ülke gezip geldik. Danimarka'da ilk gösterimiz olacak. Bana bu grupta olma imkanını verenlere teşekkür ediyorum. 12 yıldır gruptayım. 11 yıldır baş dansçı olarak bulunuyorum. Çok hayranımız var. Sosyal medya üzerinde onlarla görüşüyoruz. Biz Sibirya'da eksi 30 derece gösteri yaptık. Rusya'da karlı yollarda yürüdük çok soğukta gösteriler yaptık. Alıştık ve ateşimizle her yeri ısıtarak, karları eriterek yolumuza devam ediyoruz. Danimarka'ya da karları eriterek geldik. Seyircimizle sıcak bir gösteride buluşacağız."
Organizatör Osman Pekerman da Danimarka ve İsveç'te yaşayan Türklere, komşularını da alarak gösteriyi izlemeye gelmeleri davetinde bulundu. Pekerman, "Anadolu Ateşi'ni ülkemizi tanıtmak ve bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımıza tarihi, kültürel değerlerini dans gösterisi ile yaşamalarını sağlamak için getirttim. Amacım ticari değil, ülkemizi ve değerlerimizi tanıtmak" dedi.