Ender DURUEL/ BELÇİKA, () - AVRUPA Birliği'nin Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci mesleki ve teknik eğitimde inovasyon projesi kapsamında Belçika'ya gelen Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, meslek okullarından, üniversite ve özel sektörden yetkililer, öğretmenler ve görevlilerden oluşan Belçika Katılımcı Grubu bir çok okul ve iş yerlerinde incelemelerde bulundular.

Amasya ilinden gelen Belçika Katılımcı Grubu, Belçika'nın bazı şehirlerinde ve Brüksel'de kurum ve okullarda ziyaretlerde bulunarak bilgi alış verişinde bulundular. Brüksel'de İnstitut Des Arts Et Metiers meslek ve teknik lisesini ziyaret edip bilgi aldılar. Okul ziyareti esnasında kendilerine okuldaki Türk kökenli Torna tesviye öğretmeni Osman Alpaslan ve mekanik bölümü atölye şefi Musa Çetinkaya yakından ilgilenerek bilgiler verdi. Amasya ili Belçika Katılımcı Grubu'nu İnstitut Des Arts Et Metiers meslek ve teknik lisesini gezdiren Torna tesviye öğretmeni Osman Alpaslan, "Belçika'daki eğitim sistemindeki sorunları ve eğitim sisteminin nasıl olduğunu anlattık" dedi.

İnstitut Des Arts Et Metiers meslek ve teknik lisesi, mekanik bölümü atölye şefi Musa Çetinkaya şunları söyledi: "Öğretmenlerin nasıl çalıştığını, öğrencilere hangi meslek dallarında eğitim verildiğini ve okuldaki yapılan işleri kendilerine anlattık."

Belçika'da incelemelerde bulunan Belçika Katılımcı Grubu'ndan Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü Arge bölümü öğretmeni Hasan Satılmışoğlu ise şunları kaydetti: "Buradaki meslek okullarında ve teknik okulları ziyaret ederek, buradaki çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Bu bilgileri yerinde inceledik ve gördük, eğitim modelleri ve kültür, meslek dersleri çalışma saatleri hakkında bilgi aldık. Amasya'ya döndüğümüzde bu bilgileri arkadaşlarımız ve yetkililerle görüşüp bilgi vereceğiz."

Belçika Katılımcı Grubunda bulunan Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Karataş da, "Ulusal Ajans tarafından yaptığımız proje kabul edildi ve biz Belçika'ya incelemeler yapmak amacı ile geldik. Amacımız buradaki yenilikleri Türkiye'ye taşımak" diye konuştu.

Belçika temaslarından sonra Türkiye'ye dönen grup Belçika'da yaptıkları incelemelerden memmun olduklarını dile getirdiler. 



ED (RT) (FOTOĞRAFLI)