ALMANYA'nın Münih kentinde faaliyet gösteren Münih Alevi Toplumu (MAT) halk dansları ekibinin hazırladığı “Bir bavul dolusu umut” adlı müzikalde, birinci neslin Almanya’ya gelişleri ve 50 yıllık serüvenleri Anadolu’nun değişik yörelerinden derlenmiş folklorik danslarla anlatıldı.
Kültür Merkezi Gasteig Carl Orff Salonu’nunda sergilenen ve sanat yönetmenliklerini Metin Akbulut, Onur Utku ve Hüseyin Yıldız’ın yaptığı müzikal, kronolojik olarak 1961-1973 ve 1973’den günümüze olmak üzere iki bölüm olarak sahnelendi. Yaklaşık 40 gencin 6 aylık çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserde, zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Özellikle birinci neslin İstanbul Sirkeci garından uğurlanması ve Almanya’da Münih garında fabrikalara dağıtılmaları sahneleri oynanırken, birçok seyirci gözyaşlarını tutamadı.
AVRUPA TURNESİ DÜZENLENECEK
Orijinal belgesel filmlerin arka planda gösterildiği müzikalde, ilk nesil ile şimdiki son neslin kültürel bakış farklılıkları da sergilendi. Müzikalin sonunda Almanya’da günümüzün başarılı Türk kökenli ünlülerini gösteren bir slayt gösterisi sunuldu. 2 saat süren folklorik müzikal sonunda gençler 600 kişilik Gasteig Carl Orff Salonu’nu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Gösteri sonunda MAT başkanı Musa Çelik ve Münih Belediyesi’nin Türk kökenli üyesi Cumali Naz (SPD) gençleri kutlayıp çiçek verdi. Çelik, müzikalin yakında Avrupa turnesine çıkacağı müjdesini verdi.
 

FOTOĞRAFLI