DÜNYADAKİ teknoloji firmalarının ilgiyle izlediği Karadenizli Yerli ailesinin 3 dahi çocuğu, geliştirdikleri 'Crysis 3' isimli digital oyun ile Almanya'da 4 dalda en büyük ödüle layık görüldü. Frankfurt’ta kurdukları bilgisayar oyunu firmasıyla dünya çapında büyük başarı sağlayan Yerli kardeşlerin oyunu Crysis 2, 2012 yılında yine 3 dalda en iyi oyun ödülünü almıştı.
Almanya'da bilgisayar oyun yazılım firması Crytek'in sahibi olan ve anne ile babaları Giresun'dan Almanya'ya göçen Faruk, Avni ve Cevat Yerli kardeşler tarafından geliştirilen 'Crysis 3' isimli oyun, Alman Bilgisayar Oyunları Büyük Ödülü'ne layık görüldü. 'Yılın en iyi bilgisayar oyunu' seçilen Crysis 3, aynı zamanda 'En iyi grafik', 'En iyi oyun konsolu' ve 'En iyi aksiyon oyunu' dallarındaki ödülleri de aldı. Seçim yapılırken jüride Alman bilgisayar oyunları sektörünün önemli isimler yer aldı. Frankfurt merkezli Crytek'in imzasını taşıyan firma 2012 yılında yine Crysis 2 ile oyunları ile üç dalda yine en iyi digital oyun ödülünü almışlardı.
Düsseldorf'da düzenlenen ödül töreninde 'FIFA Fussball Manager 2013' spor dalında en iyi oyun ödülünü alırken strateji dalında en iyi oyun ödülünü ise 'Rise of Venice' isimli oyun aldı.