ALMANYA'da 2007 yılından bu yana sağlık sigortası zorunluluğu bulunurken sigortası olmayan çok sayıda kişi bulunduğu bunun geçmişe dönük primlerin istenmesinden kaynaklandığı belirtildi.
Almanya'da herhangi bir nedenle hastalık kasasından kaydını sildiren veya hiç sigorta yaptırmamış olanlar sigortasız geçirdikleri bütün zamanın primlerini ödemek zorunda bulunuyor. Ancak, bu yılın sonuna kadar sağlık sigortasına kayıt yaptıranlardan geçmişe dönük primler istenmeyecek.
"BU AVANTAJDAN FAYDALANIN"
Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu Milletvekili ve Yeşiller Partisi Sağlık Sözcüsü Arif Ünal, prim affının sağlık sigortası olmayanlar için büyük avantaj olduğunu söyledi. Yeşiller Partisi Milletvekili Arif Ünal, şu bilgileri verdi:
"Bu af geçtiğimiz ağustos ayında başladı ve 31 Aralık 2013 tarihinde bitiyor. Aftan en az 3 ay sigortasız olanlar yararlanabiliyor. Özel işletme sahipleri ve gençler arasında sağlık sigortası bulunmayanların oranı diğer kesimlere göre daha yüksek. Almanya'da sağlık sigortası olmadan yaşamak çok güç. Çünkü ciddi bir rahatsızlığınız olduğunda bunun masraflarını karşılamanız zor. Küçük bir ameliyatın masrafı bile binlerce Euro'yu buluyor. Çevremde, sağlık sigortası olmadığı için ciddi sıkıntı yaşayan insanları gördüm."
  HA(AÖ/İD)